Medici din Occident vor sa vina la Tg. Mures sa opereze, pentru ca la ei acasa nu au pacienti

Publicat: 22 August 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din IBCvT Targu Mures, prof.dr Radu Deac, a declarat, miercuri, ca institutul a primit patru cereri de angajare din partea unor medici din Argentina, Germania si Elvetia, transmite corespodnentul NewsIn.

Radu Deac a adaugat ca acestia vor sa vina sa opereze in Romania deoarece in tarile lor nu mai au pacienti. „in momentul de fata avem patru oferte de medici din strainatate: Argentina, Germania, Elvetia, care au solicitat sa studieze conditiile in eventualitatea de a putea lucra in Romania, aici la Tg Mures. Unora nu le-am raspuns inca, fiind perioada concediilor. Le vom raspunde foarte curand si vor veni. Unii sunt maturi, altii sunt mai tineri. in tarile din vestul Europei sunt foarte multe centre si au reusit sa opereze un numar foarte mare de pacienti”, a spus Radu Deac.

Acesta a precizat ca medicii straini ar putea obtine si o avansare pe baza experientei din Romania, dar sunt interesati sa opereze si pentru a nu-si pierde dexteritatea. ”Numarul de interventii chirurgicale e o carte de vizita pentru a pleca in Occident. Daca mergi inapoi cu 300 de operatii e o carte de vizita pentru oricine, pentru ca in strainatate exista numeroase centre, iar ei au reusit sa ajunga la un nivel si opereaza din strainatate. Fiecare nou-nascut care ajunge la ei, fiecare caz il rezolva la timp. E o cerere, e o bataie pe pacienti, la noi e exact invers. La noi inca este un volum enorm de munca in fata si probabil ca sunt tentati de aceasta oferta”, a completat dr. Horatiu Suciu.

Pe de alta parte conducerea IBCvT a recunoscut ca recent a ramas fara doi medici foarte buni, care au preferat sa se transfere in sistemul medical privat. „Sistemul privat reprezinta o concurenta pentru sistemul de stat, dar un institut puternic nu sta in plecarea a 1-2 oameni. Suntem supusi acelorasi elemente care determina personalul sa plece, vom face angajari. Acest lucru nu ne demobilizeaza”, a declarat Horatiu Suciu.

Dr. Radu Deac a adaugat ca va trebui sa se dea mai multa atentie medicilor tineri, dar si asistentelor. „Legat de asistente, exista o mica problema pentru ca este un loc de munca extrem de dificil. Trebuie sa fie asistenta si copilul, fiind vorba de sugari si nou nascuti. Avem asistente care lucreaza cu noi de 30 de ani, dar avem nevoie inca de asistente. Acum, patru asistente de terapie intensiva pleaca”, a afirmat Radu Deac. Medicul a spus ca IBCvT este singurul insitut din tara care are toate specialitatile, de la operarea nou-nascutilor, pana la programul de transplant.


Citeste si despre:

Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Top 10 urgente medicale si tratamentul lor EMC - cursuri gratuite de diagnosticare precoce a autismului, pentru medicii de familie, pediatri si psihiatri Tetralogia Fallot Efectele histerectomiei Nu trata gripa sezoniera cu antibiotice! Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Tratament naturist pentru anxietate Teste pentru probleme de erectie Operatia pentru barbia dubla (gusa) Rinoplastia pentru adolescenti Interventiile chirurgicale la nivelul sinusurilor - recomandari pentru pacienti Trateaza parodontopatia (parodontoza) acasa in timpul liber Ingrijirea pacientilor muribunzi