Asiguratorii din Romania incaseaza anual 3 milioane euro din asigurarile de malpraxis

Publicat: 16 Iunie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Asiguratorii din Romania incaseaza circa 3 milioane euro anual pe politele de asigurare de malpraxis, in conditiile in care prima medie este de 5-7 euro pentru asistentii medicali si de 50 euro pentru medici, a spus miercuri directorul general al SRBA Broker de Asigurare-Reasigurare, Gheorghe Grad.

Estimarea a fost facuta in conditiile in care, anual, se asigura 47.000 de medici si aproximativ 150.000 de asistenti, fara sa fie luati in calcul si farmacistii.

"Circa 30% din totalul de 3 milioane de euro reprezinta cheltuielile de administrare ale acestor polite, care sunt suportate de asiguratori", a declarat Grad.

In schimb, in Romania se incheie foarte putine polite de asigurari de sanatate private, deoarece se mizeaza in continuare pe sistemul public de sanatate, a mentionat el.

Potrivit legii, fiecare medic, asistent sau farmacist este obligat sa incheie o asigurare de malpraxis pentru eventuale greseli medicale. Aceste cadre medicale nu pot profesa daca nu au astfel de polite incheiate cu companiile de asigurare.


Citeste si despre:

Detectia mutatiilor cancerigene si evolutia cancerului Defibrilatorul automat poate salva vieti Cresterile salariale ce se vor acorda personalului din invatamant Medicamentul - extras din Legea privind reforma in domeniul sanatatii Ordonanta de urgenta nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Legea invatamantului Formularul E112 - documente necesare Osteoporoza Genetica Tu bei suficienta apa? Importanta consumului de apa asupra organismului Educatia medicala continua