Pozitii de yoga pentru tratarea impotentei

Actualizat: 20 August 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati



Yoga este adesea descrisa ca o stiinta completa a vietii, deoarece poate ajuta o persoana sa duca o viata fericita si sanatoasa. Prin practicarea yoga, o persoana ar putea sa-si rezolve toate problemele de sanatate si ar putea trai o viata echilibrata.

Yoga este atat de eficienta, incat prin practicarea regulata a tehnicilor de yoga se poate vindeca inclusiv impotenta. Impotenta a devenit una dintre cele mai intense preocupari ale persoanelor de sex masculin si, prin urmare, afecteaza in mod indirect si persoanele de sex feminin.

Desi impotenta nu are consecinte fizice grave, poate duce la complicatii mentale, intrucat persoana in cauza poate fi afectata psihic din acest motiv. In cazul in care cel care sufera de impotenta, nu are o relatie sexuala, impotenta ar putea mari si mai mult probabilitatile acelei persoane de a ramane singura. In acelasi timp, daca barbatul se afla intr-o relatie sexuala, relatia poate fi afectata si posibil sa nu reziste mult timp

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Instructiuni

Instructiuni


1. Incepeti cu exercitii de respiratie sau cu Pranayam. Pranayam este respiratia in mod controlat. Respirati fara pauza, opriti-va cateva secunde, expirati si faceti iar o pauza de cateva secunde. Respirati in acest mod sase-noua minute, cate doua reprize pe zi. Apoi, relaxati-va corpul. Concentrati-va si relaxati-va mintea, iar problemele sexuale vor disparea.


2. Meditati, concentrandu-va mintea asupra fiecarei inspiratii si expiratii. Goliti-va mintea de orice problema, inclusiv zgomotul intern. Zece minute de meditatie, de doua ori pe zi, va pot ajuta la relaxarea mintii si va vor ajuta sa va concentrati mai bine asupra lucrurilor pe care doriti sa le faceti. Activiatea sexuala este o activitate mentala.


3. Incercati pozitia cobrei timp de un minut. Asezati-va pe abdomen si odihniti-va capul pe brate. Mutati-va mainile in dreptul pieptului si intindeti-le. Impingeti-va cu bratele partea superioara a corpului, arcuindu-va spatele si tinand bratele drepte. Mentineti pozitia si coborati inapoi pe podea. Cu ajutorul acestei pozitii este stimulata circulatia corpului si este imbunatatita respiratia care va revitaliza corpul dumneavoastra.


4. Practicati ridicarea zonei anale. Intindeti-va pe spate cu picioarele pe podea si genunchii indoiti. Ridicati sezutul. Inspirati, faceti pauza si relaxati-va cand expirati. Faceti acest lucru de cinci ori, cate doua serii pe zi. Exersati aceasta miscare, concentrandu-va doar asupra contractiilor abdomenului. Prin acest exercitiu va creste fluxul sanguin si se vor intari muschii din zona genitala si rectala.

5. Pozitia vantului prespune sa va asezati pe o suprafata plata, pe spate si sa inhalati, in timp ce indoiti genunchiul drept. Trageti genunchii, astfel incat coapsa sa atinga pieptul. Inspirati si mentineti, apoi expirati incet si ridicati spatele si, atingeti-va fruntea cand expirati. Mentineti pozitia si inspirati, apoi intoarceti capul spre podea. Lasati genunchii sa coboare si sa atinga podeaua. Schimbati piciorul. Repetati de 5 ori.

6. Efectuati pozitia numita salutul soarelui. Pe masura ce inspirati, ridicati bratele drepte, in aer, cu palmele intinse spre soare. Expirati in timp ce va aplecati, pana cand va atingeti varfurile degetelor. Asezati-va in genunchi si duceti piciorul drept mult spre spate, tinand palmele asezate pe podea. Impingeti varful piciorului drept in sus. Reveniti in pozitia genunchi, luati pozitia cobra si expirati. Asezati mainile si picioarele pe podea, ridicati-va sezutul si mentineti pozitia cateva secunde.


Citeste si despre:

Scleroza multipla Paralizia cerebrala Despre Yoga 8 minute de miscare Yoga pentru un somn mai bun 6 pozitii de yoga pentru incepatori 6 pozitii de yoga pentru avansati 6 pozitii de yoga utile in combaterea durerilor de spate O noua era a ingrijirii seniorilor: Confort, demnitate si respect Cum poti sa ai grija de sanatatea ta si a celor dragi? 5 pozitii de yoga pentru reducerea anxietatii Yoga - beneficii si contraindicatii Pozitii de yoga pentru hemoroizi Trunchiul si extremitatile iti spun de ce afectiuni suferi! S-a lansat a 7-a generatie de smartwatch-uri Garmin Fenix si noul Epix cu modele dedicate femeilor Legatura dintre spiritualitate si medicina Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament
Cere sfatul medicului ×