8 minute de miscare Yoga pentru un somn mai bun

Actualizat: 09 Aprilie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Generalitati


Uitati de numaratul oilor pentru a adormi, usurati-va drumul catre lumea viselor cu aceste 5 miscari yoga de rutina ce pot fi executate chiar in pat, miscari ce vor contribui la relaxarea corpului si a mintii dvs.

Partea buna este ca fiecare pozitie se poate executa in pat. Incercati aceste 5 miscari yoga obisnuite pentru a va relaxa mintea si corpul inainte de culcare.

Relaxarea cu susul in jos

Stati cu fata la perete (sau la capul patului) cu posteriorul la aproximativ 6 cm de acesta. Asezati-ve pe spate si intinde picioarele in sus pe perete. Daca miscarea este prea tensionata pentru tendoanele dvs., atunci deparatati inca un pic posteriorul fata de perete, iar daca este prea lejer apropiati-l. Lasati bratele pe langa corp, cu palmele indrepte in sus, respirati usor si simtiti intinderea din partea dorsala a picioarelor.

Spirala rasucita in jos

Asezati-va in pat cu picioarele incrucisate si expirati in timp ce asezati mana dreapta pe genunchiul stang si cealalta mana pe pat in spatele coccisului. Rasuciti usor corpul spre stanga. Priviti peste umarul stang respirand adanc, iar apoi reveniti la centru si repetati miscarea in partea opusa.

Extensia zeitei noptii

Intindeti-va pe spate cu genunchii indoiti. Impreunati talpile picioarelor, iar apoi lasati genunchii sa cada intr-o parte, formand un romb cu picioarele dvs. Odihniti-va bratele pe pat. Daca pozitia este inconfortabila, plasati cate o perna sub fiecare genunchi.

Pozitia copilului

Asezati-va confortabil pe calcaie. Aplecati torsul inainte si lipiti fruntea de suprafata patului. Coborati pieptul spre genunchi pe cat posibil si intindeti bratele inainte. Mentineti pozitia si respiratia constante.

Rostogoliri

Intins pe spate, imbratisati genunchii la piept. Incrucisati gleznele si infasurati ambele brate in jurul gambelor cu mainile impreunate. Inspirati si rulati corpul in pozitia sezut, apoi expirati in timp ce revenit la pozitia initiala. Continuati timp de 1 minut, apoi reveniti, extindeti bratele si picioarele si adormiti.

De ce aveti nevoie de mai mult somn

- Somnul inseamna sanatate - Lipsa somnului creste riscul de hipertensiune, boli de inima, diabet si obezitate. Sistemul imunitar este compromis astfel ca puteti contacta orice virus care va iese in cale.

- Somnul va face mai destepti - Desi corpul se opreste, creierul isi continua activitatea in timp ce dormiti. In timpul somnului acesta sorteaza, proceseaza, consolideaza si stocheaza masa de informatii absorbita in timpul zilei. Somnul este crucial pentru invatare, cunoastere, memorie si performanta.

- Somnul va mentine silueta - Cercetarile recente arata o relatie foarte stransa intre somnul insuficient si incapacitatea de a pierde sau stabiliza greutatea corporala. Un motiv probabil ar fi acela ca lipsa somnului interefereaza cu functia hormonala care regleaza eficienta cu care organismul arde grasimile.

- Somnul va ajuta sa va coordonati mai bine - Oamenii de stiinta au descoperit ca dupa o anumita activitate precum cantatul la pian sau exercitiile aerobice, o noapte de odihna consolideaza ceea ce ati invatat, usurand astfel practica acestor activitati. Studiile au aratat ca in timpul somnului creierul reia aceleasi secvente, asfel ca a doua zi cunoasteti miscarile.


Citeste si despre:

Tehnici de respiratie pentru un somn mai bun Fitness (exercitii pentru o conditie fizica buna) 5 pozitii de yoga pentru reducerea anxietatii Sfaturi sanatoase pentru noul an Stam in casa si facem miscare pentru mentinerea sanatatii Ce cauzeaza tulburarile de somn? Sfaturi pentru sanatate iarna Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Paralizie in somn Clipesti des? Care sunt cele mai frecvente cauze Invingeti somnolenta prin metode naturale Factorii care declanseaza pirozisul (arsurile retrosternale) Informatii esentiale despre transplantul de organe Durerea cronica Despre Yoga