Dieta cu 3 mere pe zi

Publicat: 29 Noiembrie 2012 | Actualizat: 29 Noiembrie 2012
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Persoanele care urmeaza dieta cu trei mere pe zi vor slabi destul de repede daca vor asocia regimul alimentar cu un program de exercitii fizice regulate. Dieta cu trei mere pe zi presupune consumul unui mar inainte de fiecare din cele trei mese principale ale zilei.

Dieta ajuta la eliminarea surplusului de greutate, dar si la curatarea organismului, micsorarea valorilor colesterolului si cresterea nivelului de energie.

Modul de actiune al dietei cu trei mere pe zi

Dieta cu trei mere pe zi recomanda sa se manance cate un mar inaintea celor trei mese principale ale zilei. Mesele pot contine carbohidrati, proteine slabe, fructe, legume si cantitati mici de grasimi esentiale.

Persoanele care urmeaza dieta trebuie sa consume patru sau cinci mese mici in fiecare zi (gustari), dintre care cel putin una sa contina proteine slabe care vor ajuta la reducerea poftei de mancare.

Planul alimentar este similar cu cel al dietei South Beach: se pune accentul pe un consum de carbohidrati cu indice glicemic scazut, diminuarea cantitatii de grasimi saturate si eliminarea completa a zaharurilor rafinate. Merele sunt surse bogate de flavonoizi care ajuta la prevenirea bolilor de inima, aparitia accidentului vascular cerebral si unele tipuri de cancer, dar si de fibre solubile care contribuie la scaderea nivelului de colesterol din organism.

Totusi, chiar daca exista dovezi stiintifice care confirma faptul ca alimentele nutritive dense contin putine calorii si ajuta la scaderea poftei de mancare, nu exista vreo confirmare stiintifica legata de faptul ca merele au calitati speciale in acest sens.


Exista mai multe motive care stau la baza eliminarii surplusului de kilograme, ca urmare a consumului unui mar inainte de fiecare masa:

Dieta cu trei mere pe zi nu presupune administrarea in timpul dietei a vreunui supliment alimentar. Merele sunt fructe sanatoase bogate in vitamine, minerale si fibre. Totusi, chiar daca acest plan dietetic functioneaza pentru unii oameni, posibil sa nu reprezinte solutia ideala pentru scaderea in greutate, pentru orice persoana.

Avantajele dietei cu trei mere pe zi

Dezavantajele dietei cu trei mere pe zi


Email

Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?Senzatia de picioare grele, picioare umflate seara?

Lucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumatLucrarile la o autostrada din Romania sunt in avans fata de graficul asumat

Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Dieta cu mere

Dieta Ornish

Dieta cu zmeura

Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale

Obiceiuri sanatoase pentru imunitate crescuta

Rolul tratamentului compresiv in vindecarea ulcerului varicos

Rezolutia pentru 2021: am mai multa grija de sanatatea mea!

Dieta Perricone

Ce culoare are dieta dumneavoastra?

Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara

Dieta Pritikin

Dieta pentru prevenirea si tratarea candidozei