Molecula inovatoare destinata tratamentului diabetului de tip 2

Actualizat: 10 Iunie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Concernul farmaceutic elvetian Roche a anuntat ca o noua molecula destinata tramentului diabetului de tip 2 si aflata in fazele finale de cercetare a atins obiectivele terapeutice propuse intr-un extins program de studii clinice.

Noua molecula aflata in cercetare la Roche este primul analog uman GLP-1, cu administrare saptamanala, ce poate imbunatati optiunile terapeutice in cazul pacientilor cu diabet de tip 2.

Taspoglutid este similar cu hormonal uman GLP-1, care are un rol cheie in metabolizarea glucozei din sange, printr-o serie intreaga de mecanisme, inclusiv imbunatatirea secretiei de insulina, eliminarea productiei anormale de glucoza in ficat, absorbtia mai lenta a alimentelor in intestin si scaderea apetitului, ceea ce duce la un mai bun control al glicemiei si scadere in greutate, cu un risc mai mic de hipoglicemie. In complexul program de studii clinice ce sunt realizate cu aceasta noua molecula au fost inclusi peste 6000 de pacieni cu diabet de tip 2, din mai multe tari.

“Studiile au demonstrat ca tratamentul cu aceasta noua molecula, cu administrare saptamanala, duce la imbunatatirea semnficativa a controlului glicemiei si scadere in greutate, cu risc minim de hipoglicemie, avand in acelasi timp un bun profil de siguranta. Credem ca taspoglutid are potentialul de a deveni o importanta optiune terapeutica pentru pacientii cu diabet”, a declarat Hal Barron, Global Head of Product Development al Roche.

Diabetul de tip 2 – o epidemie globala

Diabetul de tip 2 este o epidemie globala ce creste intr-un ritm exponential. La ora actuala, diabetul de tip 2 afecteaza peste 180 de milioane de adulti in intreaga lume si se estimeaza ca acest numar va creste pana la 360 de milioane in anul 2030. Cazurile de diabet de tip 2 reprezinta 90% pana la 95% din totalul cazurilor de diabet si boala fiind direct legata de obezitate, in conditiile in care 90% dintre pacientii cu diabet de tip 2 sunt obezi sau supraponderali. Ca urmare, managementul greutatii este unul dintre cele mai importante obiective clinice. Desi exista terapii disponibile, tratamentul diabetului de tip 2 ramane in continuare o provocare datorita naturii acestei boli, tratamentul implicand atat regimuri terapeutice cat si necesitatea constanta a schimbarii stilului de viata. Multi dintre pacienti se lupta cu efectele adverse ale terapiilor, cum ar fi cresterea in greutate si hipoglicemia, pentru a-si pastra glicemia sub control.


Citeste si despre:

Care sunt simptomele diabetului de tip 2 la copii? Alimentatia sanatoasa, posibil tratament pentru diabetul de tip II Alimente bogate in fibre pentru diabetul de tip 2 Diferentele dintre diabetul de tip 1 si diabetul de tip 2 Diabetul zaharat tip 2 secundar acromegaliei 8 semne de avertizare a prezentei diabetului de tip 2 Regim alimentar pentru diabetul de tip 2 Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Legatura dintre diabetul de tip 3 si cancerul pancreatic Diabetul zaharat tip 1 (insulino-dependent) Chirurgia bariatrica in tratamentul diabetului Diabetul zaharat tip 2 (non-insulino-dependent) Cel mai bun plan alimentar pentru diabetul de tip II Esti predispus la diabet de tip 2? Dieta de 4 zile