Medicamentele pentru diabet, compensate integral

Actualizat: 10 Iunie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Costul medicamentelor incluse in programul pentru diabet, va fi compensat integral cu bani de la stat. Fondurile necesare estimate in acest sens pentru anul viitor ajung la aproximativ 100 de miliarde de lei vechi, a anuntat, miercuri, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu,

"Compensarea se va face din pretul perceput de farmacii, deci din pretul de vanzare cu amanuntul", a spus ministrul. El a precizat ca si ca au aparut noi medicamente pentru tratarea diabetului, care au fost incluse in program.

De la 1 octombrie, bolnavii care necesita tratamente antidiabetice orale isi pot obtine medicamentele necesare din toate farmaciile cu circuit deschis si care au contract cu CAS. Doar insulino-dependentii - adica o cincime din totalul celor 380.000 de suferinzi de diabet - obtin tratamentul exclusiv din farmaciile cu circuit inchis, acest medicament avand un regim special.


Citeste si despre:

Sfaturi alimentare de sarbatori pentru diabetici Ingrijiri pentru diabeticii cu deficiente de vedere (vedere slaba) Medicamentele pentru disfunctia erectila au efecte benefice si pe alte tesuturi si organe Cel mai bun plan alimentar pentru diabetul de tip II Cele mai periculoase medicamente pentru corpul uman Rutina zilnica sanatoasa pentru diabetici Avortul medicamentos sau intreruperea sarcinii cu medicatie Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Medicamente eliberate si fara prescriptie medicala Tratamentul si ingrijirea persoanelor cu diabet zaharat de tip 2 Avortul medicamentos - pregatire, riscuri si efecte adverse Combinatii periculoase de medicamente Semne ale hipoglicemiei la un pacient cu diabet Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase! Controlul glucozei din sange in diabetul zaharat de tip 2