Prajitura cu mere si caramel
Actualizat: 18 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Pentru: 12 portii
Informatii nutritionale:
- Calorii: 353 in total
- Grasime: 8g
- Proteine: 4 g
- Glucide: 71 g
- Colesterol: 0
- Sodiu: 280 mg
Ingrediente compozitie:
- 2 cesti cu faina integrala
- 3 1/4 zahar brun
- scortisoara
- 1 praf de copt
- o ceasca cu sifon
- un praf de sare
- 3/4 pachet de margarina dietetica
- 1 pliculet de vanilie
- 6 albusuri
- 2 mere curatate si feliate
Glazura:
- 1 1/2 cesti zahar pudra
- 1/4 pachet margarina
- 1/4 ceasca zahar brun
- 1 pliculet vanilie
- 4 linguri de lapte degresat
Mod de preparare compozitie:
- Se incinge cuptorul la 150C.
- Se amesteca faina, zaharul brun, scortisoara, praful de copt si sifonul intr-un castron. In alt recipient se amesteca 3/4 de margarina, vanilia, albusurile de ou si merele.
- Se combina cele doua compozitii si se toarna aluatul intr-o tava (preferabil rotunda).
- Se coace 45 de minute, iar dupa 30 de minute se intoarce pozitia tavii.
Mod de preparare glazura:
- Se amesteca zaharul pudra, margarina, zaharul brun, vanilia si laptele care se vor turna incet, cu o lingura peste compozitia scoasa din cuptor si racita.