Rusia incepe furnizarea vaccinului anti-COVID pe scara larga in luna septembrie

Actualizat: 01 Septembrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Rusia incepe furnizarea pe scara larga a vaccinului sau contra noului coronavirus incepand din luna septembrie. Rusia devine, astfel, prima tara care introduce un vaccin contra Covid-19 pentru utilizarea de catre marele public.

Aproximativ 40.000 de voluntari testeaza in acest moment produsul, in cadrul celei de-a 3-a faze de dezvoltare a vaccinului. „Vaccinurile vor fi furnizate cu prioritate personalului medical si cadrelor didactice”, a precizat ministrul sanatatii, Mihail Murasko, potrivit agentiei ruse Tass. Vaccinarea se va face „numai pe baza voluntara”, a mai spus acesta.

Vaccinul a fost dezvoltat de un laborator de stat si a fost mai intai testat pe angajatii laboratorului, apoi pe mii de voluntari. Nu a fost raportat niciun efect secundar, iar presedintele rus Vladimir Putin a afirmat ca una din fiicele lui a fost vaccinata cu succes, fara efecte secundare mai grave decat o febra trecatoare.

Rusia a depasit marti pragul de 1 milion de infectii cu noul coronavirus, un nivel atins chiar in prima zi a noului an scolar.

Sursa: https://www.cnbc.com/2020/08/20/russia-coronavirus-vaccine-to-be-tested-on-40000-volunteers-research-institute-claims.html
https://www.barrons.com/news/russia-virus-cases-pass-1-million-as-students-back-to-school-01598950204?tesla=y

1.053 de cazuri noi de COVID-19 din peste 22.000 de teste! Judetul Iasi a inregistrat cele mai multe imbolnaviri

Alte 1.053 de noi cazuri de infectie cu noul coronavirus au fost raportate in ultimele 24 de ore, din 22.320 teste efectuate. Bilantul oficial ajunge astfel la 88.593 cazuri, potrivit datelor publicate marti de Grupul de Comunicare Strategica. De la inceputul epidemiei, 38.454 de pacienti au fost declarati vindecati si 11.175 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 au fost inregistrate in judetul Iasi, respectiv 95, urmat de Bucuresti, cu 83, Prahova, 57, si Bacau, 53.

De asemenea, au fost raportate 60 de decese (35 barbati si 25 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Neamt, Olt, Timis, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov si Municipiul Bucuresti.

Dintre acestea, 1 deces a fost inregistrat la categoria de varsta 30-39 de ani, 2 la categoria 40-49 ani, 6 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 50-59 ani, 16 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 18 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 17 decese la categoria de peste 80 de ani.

58 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, 1 pacient decedat nu a prezentat comorbiditati, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.

De asemenea, la Terapie Intensiva sunt internati 522 de pacienti. In unitatile sanitare numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.164.


Citeste si despre:

Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze? Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin Vaccinarea antigripala (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Inceperea scolii si efectele stresante asupra parintilor Utilizarea substantelor destinate indreptarii parului Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. MDMA (Ecstazy) 8 secrete uimitoare despre zahar Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Cum sa eviti infectia cu coronavirus, dar si alte infectii gripale Care este calea cea mai usoara prin care se transmite coronavirusul? Ce poti face pentru a nu te infecta?