Romania, pe primul loc in raspandirea epidemiei de COVID-19 in UE

Actualizat: 15 August 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Potrivit unui raport oficial publicat de Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor, Romania este pe primul loc in ceea ce priveste raspandirea epidemiei de COVID-19 in Uniunea Europeana.

Romania are cea mai mare rata de pozitivare si un raport de 19 decese la un milion de locuitori in 14 zile, in conditiile in care media europeana este de 4. in ceea ce priveste rata de pozitivare, aceasta este de 6,2% in Romania, 5,1% in Croatia si de 4,5% in Spania, media europeana fiind de 1,4%, potrivit raportului publicat de ECDC.

Specialistii sustin ca epidemia are un trend crescator in regiuni din majoritatea statelor europene, iar ECDC considera ca tarile care inregistreaza o crestere a numarului de cazuri, dupa relaxarea restrictiilor ar trebui sa aiba in vedere reintroducerea unor masuri.

De asemenea, se pune accentul pe testarea masiva a populatiei, Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor subliniind ca statele care realizare o testare in masa pot detecta mai bine si mai rapid o crestere a numarului de cazuri.

1.328 de noi cazuri raportate in ultimele 24 de ore. Bucuresti a inregistrat cel mai mare numar de imbolnaviri

Alte 1.328 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate in Romania in ultimele 24 de ore. Cel mai mare numar de cazuri noi a fost inregistrat in Bucuresti, respectiv 202. Bilantul ajunge la 69.374, potrivit datelor publicate sambata de Grupul de comunicare strategica. Dintre acestia, de la inceputul epidemiei, 32.334 pacienti au fost declarati vindecati si 7.814 pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.

Numarul deceselor inregistrate in ultimele 24 de ore a fost de 50 (30 barbati si 18 femei). Dintre acestea, 2 decese au fost inregistrate la categoria de varsta 40-49 de ani, 7 decese la categoria de varsta 50-59 ani, 17 decese la categoria de varsta 60-69 ani, 17 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 7 decese la categoria de peste 80 de ani. 47 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, iar 3 pacienti decedati nu au prezentat comorbiditati.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 1.502.042 de teste. 23.986 testari au fost efectuate in ultimele 24 de ore, 14.239 in baza definitiei de caz si a protocolului medical, iar 9.747 la cerere.


Sursa: https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/covid-19-rapid-risk-assessment-20200810.pdf


Citeste si despre:

Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Parteneriat Italia - Romania la eHealth 2015 Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urmare a bolilor asociate cu fumatul!” Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care suferi Vaccinarea antigripala: importanta si eficacitatea inainte de sezonul gripelor Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus? Pandemia de coronavirus: ce trebuie sa faci atunci cand vrei sa calatoresti? Cum sa eviti infectia cu coronavirus, dar si alte infectii gripale Coronavirus sau gripa? Cum le deosebim?