Nelu Tataru: ”O prima transa de vaccin anti-COVID ar putea sa ajunga in Romania la sfarsitul lunii decembrie”

Actualizat: 27 Octombrie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a facut noi declaratii cu privire la felul in care sistemul medical romanesc gestioneaza pandemia de coronavirus. Acesta a mai dezvaluit ca o prima transa de vaccin anti-COVID ar putea ajunge in Romania la finalul unii decembrie si ca mai intai urmeaza sa fie imunizat personalul medical.


Romania va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID, din prima transa cumparata de UE.


Avem acele discutii cu comunitatea europeana, suntem angrenati, avem o prima transa care ar trebui sa vina in sfarsitul lui decembrie si sa incepem in ianuarie. Intentia noastra este ca tot personalul medical sa fie vaccinat in acea perioada pentru a putea sa avem o linie intai solida.”, a declarat Ministrul Sanatatii in cadrul videoconferintei Profit Health Forum.


Nelu Tataru a mai adaugat ca restrictiile impuse acum de autoritati vor ramane in vigoare si la 2-3 saptamani dupa ce numarul de cazuri va scadea si spera ca cetatenii sa inteleaga acest lucru, pentru ca numai asa putem limita raspandirea noului coronavirus.


https://www.libertatea.ro/stiri/nelu-tataru-anunta-prima-transa-de-vaccin-anti-covid-pentru-romania-la-sfarsitul-lui-decembrie-3200097


Alte 4.724 de noi cazuri de COVID-19 si 104 decese!


Alte 4.724 de noi cazuri de coronavirus au fost rapotate in ultimele 24 de ore in Romania, la 28.876 de teste efectuate. Bilantul total COVID-19 in Romania a ajuns la 217.216, potrivit datelor publicate marti de Grupul de Comunicare Strategica.


Incidenta cazurilor de coronavirus ramane peste 3 la mie in Bucuresti, insa in scadere fata de raportarea de ieri, respectiv 3,18 in conditiile in care autoritatile raportasera luni ca cifra este de 3,51. In ultimele 24 de ore, in Bucuresti au fost inregistrate 623 cazuri noi de coronavirus.


Au fost raportate, in ultimele 24 de ore, au fost raportate 104 decese (56 barbati si 48 femei) ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Ilfov si Municipiul Bucuresti.


Dintre acestea, 5 decese au fost inregistrate la categoria 40-49 de ani, 10 decese la categoria de varsta 50-59 de ani, 25 decese la coria de varsta 60-69 ani, 34 decese la categoria de varsta 70-79 ani si 30 decese la categoria de peste 80 de ani.


100 dintre decesele inregistrate sunt ale unor pacienti care au prezentat comorbiditati, iar pentru 4 pacienti decedati nu au fost raportate comorbiditati pana in prezent.

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.758. Dintre acestea, 824 sunt internate la ATI.


Citeste si despre:

Efectele secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19. Ce trebuie sa cunosti si de ce nu trebuie sa ne ingrijoram? Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinul anti HPV - cui ii este recomandat, cand trebuie facut, cat timp esti protejat Vaccinarea anti-HPV: cine ar trebui sa se vaccineze? Indicatiile vaccinului anti-HPV in prevenirea cancerului de col uterin Inceperea scolii si efectele stresante asupra parintilor Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Cum te ajuta melatonina Displazia cervicala: cauze, simptome si tratament Varianta Delta a noului coronavirus la copii. Ce trebuie sa stie parintii? Organizarea sistemului de educatie medicala continua pentru medicii dentisti Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal Cand trebuie facut vaccinul antigripal? Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament