Tunel carpian (sindrom)

Sindrom caracterizat printr-o senzatie de amortire, de furnicatura sau chiar de durere a degetelor. . sindromul canalului carpian survine mai ales noaptea sau dimineata la trezire. El este provocat de compresia nervului median in canalul carpian, pe fata anterioara a incheieturii mainii si se complica uneori prin paralizia degetelor. sindromul afecteaza cel mai des femeile in timpul sarcinii si la varsta menopauzei.
Daca simptomele rezista la injectiile cu corticosteroizi in canalul carpian, poate fi avuta in vedere o interventie chirurgicala sub anestezie locoregionala cu scopul de a elibera nervul.
Sinonim: sindromul canalului carpian.

Citeste si despre:

Cauzele paresteziilor - Sindromul de tunel carpian Sindromul de tunel carpian Ce este sindromul de tunel carpian? Interviu cu Dr. Iulian-Daniel Vilcioiu, medic specialist ortopedie si traumatologie Boala Raynaud si fenomenul Raynaud Uremia Rolul terapiei laser in tratarea afectiunilor Ce este acupresura? Viata bolnavului de acromegalie Atrofia musculara Leziuni repetitive de stres provocate de utilizarea calculatorului
Cere sfatul medicului ×