De ce sa mergi la dentist in pandemie?

Actualizat: 12 Iulie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cercetarile concluzioneaza faptul ca mai putin de 1% dintre stomatologi au fost testati pozitiv cu COVID-19

Potrivit studiului Institutului de stiinta si Cercetare al ADA - Asociatiei Dentare Americane, din cei 2 195 de stomatologi testati la nivel national, doar 20 au fost depistati pozitiv cu noul coronavirus.

Totodata, sondajul ulterior realizat in ianuarie 2021 de HPI - Health Policy Institute, constata faptul ca increderea consumatorilor in a reveni la dentist a crescut semnificativ, atingand un procent de 88%, pacientii spunand ca s-au intors deja sau sunt pregatiti sa mearga in viitorul apropiat.

Cu toate acestea, in Romania, pacientii inca ezita sa apeleze cu incredere la serviciile stomatologice.

Pacientii care amana vizitele la stomatolog ajung sa cheltuie mai multi bani pe tratamente

In tara noastra, pandemia Covid 19 a limitat accesul la tratamente stomatologice in anul 2020, lucru care a determinat o scadere majora a prezentei romanilor la dentist.

Dr. Adel Abboud:
„Pacientii aveau o oarecare retinere in a merge la dentist si inainte de pandemie, insa, in ultimul an a fost amplificata de teama infectarii cu Covid-19.
Eu le recomand pacientilor mei sa apeleze la tratamentul stomatologic, inca de la aparitia primelor simptome pentru a evita posibilele complicatii ulterioare.
Persoanele care se prezinta la controale stomatologice regulate vor beneficia de tratamentul corect la timp si la un cost mai redus.
Recomand tuturor sa aiba incredere in stomatologia moderna, cu respectarea bineinteles, a normelor de protectie anti-Covid19!”

Pacientii noii clinici SyroDent by Dr. Adel Abboud au posibilitatea de a opta pentru un abonament stomatologic anual, prin intermediul caruia, vor beneficia de gratuitati si reduceri semnificative la cele mai intalnite afectiuni stomatologice.

Specializarile multiple ale Dr. Adel Abboud in chirurgie orala, implantologie si estetica dentara ofera sansa oricarui pacient de a beneficia de tratamente stomatologice complete, intr-un singur loc, intr-o clinica moderna, dotata cu echipamente de ultima generatie.

Deoarece, majoritatea afectiunilor dento-maxilare necesita investigatii suplimentare, clinica detine un laborator de radiologie si imagistica dentara, care le va permite pacientilor sa salveze timp si bani, fara a mai face drumuri in alte locatii.

Investigatii radiologice precise le vor fi astfel,accesibile pacientilor prin radiografii intraorale si extraorale digitale minim invazive.

Astazi, dupa 1 an de pandemie riscurile la care te expui cand mergi la dentist sunt aproape 0!

Daca initial particulele fine de saliva imprastiate in aer de anumite instrumente medicale, folosite de medici in timpul tratamentelor stomatologice au fost considerate un risc pentru transmiterea virusului Covid-19, in prezent, specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au decis ca riscurile la care se expun pacientii la dentist se diminueaza pana ajung aproape de inexistenta, datorita protocoalelor stricte de igiena.

Insa, ceea ce e mai putin cunoscut e faptul ca dentistii au avut si inainte de pandemie o responsabilitate constanta pentru prevenirea transmiterii bolilor infectioase.
De aceea, fiecare cabinet dentar respecta protocoale specifice pentru prevenirea transmiterii unor boli usor transmisibile, precum HIV sau hepatita.

La acestea s-a alaturat si protocolul anti-covid 19, care a dovedit rezultate pozitive de la inceputul pandemiei pana in prezent.

Astfel, tratamentele medicale stomatologice se pot efectua in siguranta, atat pentru personalul medical, cat si pacienti.

Care sunt avantajele controalelor regulate la dentist?

Vizitele regulate la medicul stomatolog au o influenta pozitiva asupra sanatatii dentare si implicit a intregului organism.
in timpul controlului stomatologic medicul iti va examina cu atentie starea danturii si a gingiilor, iar la final iti va recomanda tratamente menite sa iti trateze sau sa iti previna posibilele afectiuni.

Concret, prin controlul stomatologic la dentist vei afla despre:
• cariile vizibile, dar si despre cele ascunse de care nu stiai;
• alinierea arcadelor dentare;
• starea molarilor de minte;
• posibile afectiuni ale gingiilor (boli parodontale);
• corectitudinea muscaturii si alinierea incorecta a danturii;
• afectiuni osoase care te pot impiedica sa apelezi la un implant dentar;
• starea generala de sanatate a cavitatii bucale.

Drept urmare, controalele periodice regulate la medicul stomatolog sunt recomandate in mod periodic pentru preventie si intretinerea sanatatii dentare.
Acestea sunt recomandate de catre specialisti si in perioada pandemiei, cu respectarea masurilor de protectie specifice anti-Covid 19.

Clinica SyroDent by Dr. Adel Abboud este situata in Bucuresti, Sector 2, str. Barbu Vacarescu, nr. 41 si are un program destinat tratamentelor stomatologice de luni pana vineri, intre orele: 9.00 - 19.00
Telefon programari: 0752 100 030.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Importanta controalelor periodice la stomatolog Prevenirea riscului de imbolnavire in stomatologie Estetica in stomatologie - o abordare interdisciplinara Terapia stomatologica la femeia gravida Modificari dento-gingivale si tratamente stomatologice in sarcina Conduita terapeutica stomatologica la femeia gravida Spirulina, o comoara pentru sanatate! Cum sa-ti intaresti sistemul imunitar in primavara cu produse bio Supravegherea si controlul infectiilor nosocomiale in unitatile sanitare Controlul oncologic preventiv in stomatologie Importanta fotografiei in cabinetul stomatologic Rolul controlului medical periodic si ce presupune acesta Cat de sanatos este zambetul tau? 8 lucruri care iti pot strica zambetul
Cere sfatul medicului ×