O pastila combinata din trei medicamente poate reduce cu 50% riscul de boli cardiovasculare

Publicat: 01 Aprilie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O pastila combinata din aspirina si alte doua medicamente, pentru hipertensiune arteriala si pentru colesterol, poate reduce la jumatate riscul de boli cardiovasculare, potrivit rezultatelor obtinute la testele clinice facute de cercetatorii canadieni de la Universitatea McMaster, informeaza AFP.

Acest nou medicament, numit Polypill, ar putea revolutiona tratamentul si preventia bolilor cardiovasculare. "Estimam ca Polypill are potentialul de a reduce riscul de boli cardiace cu 60% si pe cel de boli cerebrale cu 50%", e estimat dr. Salim Yusuf, de la Institutul de Cercetare a Sanatatii al Universitatii McMaster din Canada, coautor al studiului.

Primul studiu clinic, pentru evaluarea tolerantei unui astfel de tratament combinat, a fost facut in India, pe mai mult de 2.000 de subiecti cu varste cuprinse intre 45 si 80 de ani. Timp de trei luni, cardiologii au comparat efectele Polypill cu cele ale altor opt medicamente pentru tratarea tensiunii arteriale, a colesterolului sau pentru controlul ritmului cardiac.

Medicii au constatat o reducere importanta a nivelurilor de colesterol, a tensiunii arteriale si a fluiditatii sangvine, precum si scaderea riscului de formare a plagilor in artere. In plus, Polypill a fost foarte bine tolerat de subiectii care au participat la studiu.


Citeste si despre:

Renuntarea la carne poate duce la cresterea riscului de accident vascular cerebral? Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii Combinatii periculoase de medicamente Ceaiul verde poate reduce incidenta afectiunilor cardiovasculare Aluminiul din deodorante iti poate afecta sanatatea? Reducerea aportului de sare din organism #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist 6 modalitati prin care reduci riscul unui infarct Ce beneficii ne ofera suplimentele cu Omega 3 si Omega 6 Cat inseamna o portie de fructe sau legume? Sfaturi pentru sanatatea cardiovasculara Bolile cardiovasculare si canicula Metode de slabit: mersul vs. alergatul
Cere sfatul medicului ×