Gratarul in aer liber, fie ca este organizat in propria curte, fie la iarba verde, este una dintre atractiile principale ale verii.
Acest mod placut de relaxare implica, in primul rand, prepararea de retete potrivite sezonului, care sa satisfaca pana si cele mai pretentiosi degustatori.
Ideile de mai jos va inspira in pregatirea unui meniu excelent pentru un gratar reusit in aer liber.
Diversificarea este secretul unui festin pe cinste la petrecerile organizate in aer liber, iar daca apelati si la retete sanatoase, benefice pentru o digestie usoara, multumirea tuturor va fi cu atat mai mare.
Gratarele si picnicurile in aer liber au nevoie de o salata proaspata si revigoranta, care sa faciliteze tranzitul intestinal.
Reteta italieneasca de salata Caprese imbina perfect aromele imbietoare ale ierburilor aromatice proaspete, cu gustul irezistibil al rosiilor de vara.
Ingrediente
Mod de preparare
Amestecati cu grija feliile de rosii cu branza mozzarella, presarati patrunjelul si busuiocul, apoi asezonati salata cu piperul negru.
O garnitura excelenta pentru gratarul de pui, reteta de salsa cu porumb si avocado furnizeaza fibre si grasimi sanatoase, in schimbul unui numar redus de calorii.
Ingrediente
Mod de preparare
Turnati porumbul scurs in prealabil intr-un bol mare si adaugati apoi cubuletele de avocado, ceapa, ardeiul gras si usturoiul.
Completati cu chimenul, fulgii de ardei rosu si oregano. Asezonati cu otetul, uleiul de masline si sucul de lamaie.
Presarati la final sarea si piperul, apoi amestecati usor cu o spatula.
O alternativa sanatoasa la hot dog si burgerul cu carne de vita sunt burgerii de curcan mediteraneeni, bogati in proteine slabe si saraci in calorii.
Ingrediente
Mod de preparare
Adaugati intr-un bol carnea de curcan tocata, pesmetul, branza feta, albusul de ou, menta, oregano, usturoiul si piperul si amestecati bine compozitia, apoi impartiti-o in 6 sectiuni egale si formati cu palmele chiftele plate.
Pentru sos, amestecati iaurtul grecesc si mararul.
Pulverizati spray de gatit pe suprafata unei tigai si prajiti chiftelutele cate 5 minute pe fiecare parte, la foc mare.
Introduceti carnea in jumatatile de lipie si adaugati sosul, rosiile si salata verde.
Urmatoarea reteta va invata o noua modalitate sanatoasa si gustoasa de a prepara pe gratar carnea de vita.
Ingrediente
Mod de preparare
Preincalziti gratarul, astfel incat sa ajunga la o temperatura cat mai ridicata pentru gatirea carnii.
Amestecati usturoiul, ardeiul iute, jumatate din ceapa rosie, piperul, coriandru, otetul si sarea intr-un bol mediu si asezonati carnea pe ambele parti.
Separat, combinati miezul de palmier cu rosiile, restul de ceapa, piper, coriandru, otet si sare. Acesta va fi sosul pentru friptura.
Asezati carnea pe gratar si asteptati 6 minute pentru fiecare parte, astfel incat sa se gateasca bine, dar nici sa nu aiba timp sa se usuce.
Transferati friptura pe un tocator si acoperiti-o cu folie, apoi lasati-o sa se odihneasca pret de cateva minute.
Serviti carnea cu sosul brazilian.
Inlocuiti sucurile acidulate pline de calorii cu o bautura racoritoare sanatoasa, dulce si asezonata cu fructe proaspete sau menta.
Ingrediente
Mod de preparare
Rupeti frunzele de menta proaspata si adaugati-le intr-un vas inalt, incapator, alaturi de cateva cuburi de gheata.
Stoarceti sucul celor doua jumatati de portocala, apoi turnati siropul de merisoare si apa minerala. Amestecati bine.
Turnati batura in pahare si garnisiti cu feliile de portocala.
Fiecare portie nu depaseste continutul de 25 de calorii si 6 grame de carbohidrati.
Un desert foarte practic pentru un gratar in aer liber sau un picnic in parc este specific brazilian si poate fi preparat de orice incepator in arta culinara.
Ingrediente
Mod de preparare
Puneti intr-o oala medie laptele condensat, untul si pudra de cacao si fierbeti amestecul timp de 6 minute, amestecand continuu (astfel incat ingredientele sa nu se lipeasca de fundul cratitei).
Compozitia trebuie sa dobandeasca aspectul unui aluat suficient de tare, incat sa il puteti manevra cu usurinta.
Lasati aluatul sa se raceasca un sfert de ora, apoi modelati-l in bilute de dimensiunea dorita.
La final, rostogoliti bomboanele in fulgii de ciocolata si lasati desertul la racit in frigider, cel putin o jumatate de ora inainte de servire.
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.