Consumul de cacao poate preveni atacurile cerebrale la persoanele in varsta

Actualizat: 28 Iulie 2021

Antioxidantii din cacao pot reduce riscul de congestii cerebrale la persoanele in varsta, potrivit unui studiu recent, publicat in presa medicala internationala.

Conform revistei de Boli Neuropsihiatrice si Tratament, antioxidantii hidrosolubili care se gasesc in cacaoa naturala pot creste circulatia sanguina in creier. Cercetatorii sugereaza ca imbunatatirile circulatiei pe termen lung ar putea avea efecte asupra comportamentului cognitiv, prevenind astfel afectiuni ale creierului, precum congestiile cerebrale sau dementa.

O cercetare stiintifica facuta de Universitatea Harvard, pe adulti cu varste cuprinse intre 59 si 83 de ani, a aratat ca persoanele care consumau in mod regulat cacao au inregistrat o crestere de opt la suta a circulatiei sangelui, dupa o saptamana, si de zece la suta, dupa doua saptamani.

Oamenii de stiinta cred, ca prin mentinerea unei circulatii crescute inspre creier, s-ar putea incetini declinul cognitiv, care precede congestiile cerebrale. Circulatia incetinita a sangelui in creier poate provoca daune structurale sau dementa.


Citeste si despre:

Remedii naturale pentru scaderea rapida a hipertensiunii arteriale Decodifica acum ingredientele produselor de ingrijire a pielii Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Ioana Muresan, cardiolog: ”Hipertensiunea poate fi si asimptomatica, fapt care scade complianta pacientilor la tratament Migrena juvenila