Anxietate

Stare afectiva patologica caracterizata prin neliniste psihomotorie, teama nedeslusita, fara obiect sau legata de propunerea posibilitatii unui pericol iminent sau insucces.


Pacientii cu anxietate intermitenta cu perioade lungi de calmitate trebuie sa faca o electroencefalograma somn-veghe si o tomografie computerizata pentru a exclude o tumora cerebrala. Dozarea catecolaminelor in urina pe 24 de ore trebuie facuta pentru a exclude un feocromocitom. Holter pe 24 de ore este necesara pentru a exclude aritmii cardiace paroxistice. In cazurile dificile pot fi necesare EEG si EKG pe 24 de ore cu electrozi inserati nazofaringial.

Pacientilor cu anxietate permanenta trebuie sa li se faca un profil tiroidian, examen toxicologic pentru medicamente si un EKG. Daca nu sunt concludente, o monitorizare Holter pe 24 de ore poate avea ceva valoare. Daca analizele sunt negative trebuie consultat un psihiatru. Este recomandat ca un consult la psihiatru sa se faca chiar inainte de a efectua analize costisitoare.

Citeste si despre:

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica Anxietatea de separare Tulburarile de anxietate Anxietate Anxietatea si depresia Anxietatea si alimentatia
Cere sfatul medicului ×