Scapa de panica si anxietate

Actualizat: 09 Noiembrie 2018
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Gabriel Dinu
Consultant medical:

Gabriel Dinu
Psihoterapeut

Este surprinzator cat de multi oameni au atac de panica in ziua de azi!
Stresul si anxietatea reprezinta un teren propice pentru aparitia unui atac de panica, iar in prezent este evident ca stresul abunda in vietile noastre.

Pe scurt, simptomele unui atac de panica pot fi: frica foarte mare, tremuraturi, ameteala, presiune in cap, tulburari de vedere, tiuit in urechi, intepaturi musculare, amorteli si furnicaturi, senzatii de sufocare si nod in gat, confuzie, senzatia de cald sau frig.

Cand o persoana experimenteaza o stare de rau care sa contina cateva sau chiar toate dintre simptomele de mai sus, este firesc sa se prezinte la un medic. Cei mai multi oameni ajung la un medic de familie si fac foarte bine.

Medicul ii asculta si le recomanda sa faca o serie de analize. De cele mai multe ori, analizele ies foarte bine, sau daca ceva este in neregula, tot nu se justifica toate simptomele.

Atunci se ridica intrebarea: cum se face ca analizele ies bune sau destul de bune si persoana se simte atat de rau cateodata?

In acest moment, medicul de familie ar trebui sa-l trimita pe pacient la un psihoterapeut, iar daca simptomele sunt atat de grave incat pacientul nu mai poate functiona (la serviciu, la scoala, in familie), atunci e nevoie sa-l trimita si la un psihiatru.

Medicatia il poate linisti, insa de cele mai multe ori simptomele reapar dupa ce tratamentul se incheie. Din acest motiv este foarte importanta psihoterapia.

Psihologul ii explica in amanunt clientului ce se intampla in mintea si in corpul lui atunci cand ii este atat de frica si il invata ce sa faca, astfel incat sa isi poata controla emotiile, sa nu mai aiba atacuri de panica si sa se poata bucura iar din plin de viata.

In principiu, de atacul de panica se scapa destul de usor si repede, insa mai multa munca necesita vindecarea de anxietate.

Important este ca aceste probleme se pot vindeca prin psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar noua forma de psihoterapie online iti permite sa te echilibrezi de acasa sau de la birou.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Clinica Aproape
Tel: 0722187700
Bucuresti, Bld. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 13A, Sector 1
CLINICA RENIA
Tel: 0748662662
Bucuresti, Str. Dr. Nicolae Turnescu, Nr. 11, București, Sector 5

Citeste si despre:

Atac de panica Cum se manifesta un atac de panica Diferenta dintre un episod acut de anxietate si un atac de panica Masuri imediate in cazul unui atac de panica Atacul de panica si tulburarea de panica Atac de panica sau atac de cord? Cum se face corect diferenta Cum sa scapati de atacurile de panica? Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Psihoterapia atacurilor de panica Psihoterapia in atacurile de panica Gestionarea atacurilor de panica Anxietatea si atacurile de panica Cum sa supravietuiesti unui atac de panica cand esti singur! Cand devin atacurile de panica o problema? Esentialul despre tulburarea de panica 8 metode de a spune „STOP” atacului de panica