Recomandari

Recomandari pentru a scapa de tusea persistenta sau recurenta
Recomandari pentru a scapa de tusea persistenta sau recurenta
Ai fost muscat de capusa? Cum depistezi Boala Lyme
Ai fost muscat de capusa? Cum depistezi Boala Lyme
Alunitele: ce sunt si ce trebuie sa stim despre ele?
Alunitele: ce sunt si ce trebuie sa stim despre ele?
Hipertensiunea arteriala si durerile de cap: exista vreo legatura?
Hipertensiunea arteriala si durerile de cap: exista vreo legatura?
Cum se efectueaza corect manevra Heimlich?
Cum se efectueaza corect manevra Heimlich?

Nou pe SfatulMedicului

Cum alegi un laborator medical bun: 3 factori importanti Cum alegi un laborator medical bun: 3 factori importanti

Cand vine vorba de alegerea unui laborator pentru analize medicale, este crucial sa tinem cont de calitatea serviciilor, usurinta accesului si protectia confidentialitatii datelor personale. Iata de ce Laboratoarele MedLife sunt o alegere excelenta pentru gestionarea sanatatii tale.

Analize medicale
Bila lenesa – simptome, cauze, tratament Bila lenesa – simptome, cauze, tratament

Tulburarea functionala a vezicii biliare, cunoscuta anterior drept “diskinezie biliara” sau in termeni populari “bila lenesa”, este o un diagnostic dificil, de excludere, caracterizat prin simptome care indica o suferinta biliara, fara a decela insa calculi sau alte cauze organice responsabile de aceste simptome.

Gastroenterologie
Rolul transplantului de organ in tratamentul cancerelor Rolul transplantului de organ in tratamentul cancerelor

Transplantul reprezinta procedura prin care un tesut, al unui donator este transferat unui pacient, pentru a suplini functia acelui tesut. Transplantul poate sa fie de organe solide sau de celule stem. Aceasta procedura poate sa fie salvatoare de vieti, pentru pacientii cu boli incurabile.

Oncologie
Gestionarea cifoscoliozei: optiuni terapeutice si strategii de recuperare Gestionarea cifoscoliozei: optiuni terapeutice si strategii de recuperare

Cifoscolioza este o afectiune complexa a coloanei vertebrale care combina doua tipuri de deformari: cifoza (curbura excesiva a coloanei in plan sagital, ducand la formarea unei cocoase) si scolioza (curbura laterala a coloanei vertebrale). Aceasta poate afecta postura, aspectul fizic si poate provoca dureri si alte probleme de sanatate.

Ortopedie
Cancerul tiroidian medular - semne si simptome de alarma Cancerul tiroidian medular - semne si simptome de alarma

Cancerul tiroidian medular reprezinta sub 5% dintre cancerele tiroidiene, cu un varf al incidentei intre 50-60 de ani, si isi are originea in celulele C tiroidiene, care secreta calcitonina. Din totalul cancerelor tirodiene medulare, 20-25% sunt forme cu transmitere autozomal-dominanta sub forma carcinomului tiroidian medular familial, MEN2a si MEN2b, restul fiind tumori sporadice.

Endocrinologie
Dilatarea atriului stang: cauze, semne si simptome Dilatarea atriului stang: cauze, semne si simptome

Dilatarea atriului stang apare atunci cand unul dintre atriile inimii creste in dimensiuni mai mult decat in mod normal. Acest lucru apare atunci cand atriul trebuie sa se adapteze la anumite patologii cardiace.

Cardiologie
Esofagita eozinofilica si alergenii Esofagita eozinofilica si alergenii

Esofagita eozinofilica reprezinta inflamatia esofagului declansata de un alergen din mediul inconjurator. Se manifesta prin simptomatologie predominant digestiva, insa cu timpul pot aparea leziuni severe ale mucoasei esofagiene, tulburari de deglutitie, carente nutritionale, daca nu este tratata corespunzator.

Medicina interna
Hipertrofia ventriculara stanga Hipertrofia ventriculara stanga

Ventriculul stang este responsabil de pomparea sangelui bogat in oxigen in artera aorta, cea mai mare artera din organism. Atunci cand inima trebuie sa pompeze cu o forta prea mare, muschiul ventriculului stang se va hipertrofia asemanator muschilor periferici cand sunt antrenati cu greutati.

Cardiologie
Policondrita recidivanta, o patologie inflamatorie autoimuna Policondrita recidivanta, o patologie inflamatorie autoimuna

Policondrita recidivanta este o patologie destul de rara, caracterizata prin inflamatia si deteriorarea cartilajelor. Acesta face legatura dintre structurile dure precum oasele si structurile moi precum tendoane, vase de sange, vase de limfa, muschi, tesut adipos.

Ortopedie
Recuperarea dupa nastere Recuperarea dupa nastere

Sarcina reprezinta o perioada in viata unei femei in care se intampla un cumul de schimbari. Deci, de aici intelegem ca musculatura sufera o serie de modificari care necesita un anumit timp de vindecare in functie de la caz la caz.

Recuperare medicala
Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie Aparate auditive moderne si tehnologie de ultima generatie

Intr-o era in care tehnologia progreseaza cu o viteza uluitoare, domeniul sanatatii auditive nu este cu siguranta in urma. Aparatele auditive moderne au evoluat semnificativ, devenind mai discrete, mai eficient si mai adaptabile in functie de nevoile individuale ale fiecarui hipoacuzic.

ORL
Durerile regiunii calcaneene si patologiile asociate Durerile regiunii calcaneene si patologiile asociate

Durerea regiunii calcaneene, cunoscuta in practica medicala si ca talalgie, este un tip de durere intalnita frecvent in randul populatiei generale. Fiind considerat un simptom comun, ea afecteaza in special persoanele active, care practica un sport, dar si cei care nu practica un sport pot fi afectati deoarece picioarele sunt cele care suporta toata greutatea corpului.

Recuperare medicala
10 motive pentru care nu reusiti sa slabiti 10 motive pentru care nu reusiti sa slabiti

Daca sunteti o persoana care mananca sanatos si face sport regulat insa nu reuseste sa piarda in greutate, trebuie sa va ganditi la cateva motive. O schimbare de strategie ar putea ajuta in procesul de slabire si in drumul spre sanatate.

Diete-Nutritie
Otomicoza, infectia fungica a urechii Otomicoza, infectia fungica a urechii

Otomicoza este o infectie fungica a urechii, afectand de regula conductul auditiv extern. Acesta se intinde de la membrana timpanica pana la urechea externa sau pavilionul urechii. Fungii precum Candida sau Aspergillus sunt responsabili de aceasta infectie.

ORL
Durerea de umar - cauze si solutii Durerea de umar - cauze si solutii

Durerea de umar poate sa apara intr-o multitudine de afectiuni care sa aiba origine diferita, dar care sa se manifeste asemanator. De cele mai multe ori simptomatologia care pune probleme este formata din durere si afectarea mobilitatii articulatiei umarului.

Recuperare medicala
Cere sfatul medicului ×