ZALDIAR, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 02 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:
Tratamentul durerii de intensitate moderata sau severa.

Doze si mod de administrare:
Adulti si adolescenti peste 12 ani. Doza initiala: 2 cpr. filmate Daca este necesar, alte comprimate pot fi administrate la intervale de timp de cel putin 6 ore. Totusi, nu trebuie sa utilizati mai mult de 8 comprimate pe zi (echivalente cu o doza zilnica de 300 mg clorhidrat de tramadol si 2600 mg para- cetamol). Perioada de tratament trebuie sa fie cat mai scurta posibil.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la tramadol sau paracetamol, sarcina si alaptare, asocierea cu alcool, medicamente deprimante snc (hipnotice, tranchilizante, alte analgezice cu actiune centrala), administrarea in ultimele doua saptamani a antidepresivelor sau antiparkinsonienelor inhibitoare ale monoaminoxidazei, boli hepatice grave, boala epileptica, in cazul in care convulsiile nu sunt controlate terapeutic in mod adecvat.

Atentionari:
Trebuie evitata administrarea concomitenta a altor medicamente ce contin tramadol sau paracetamol. Se impune prudenta mare in caz de: afectare hepatica, tulburari biliare, boli renale, insuficienta respiratorie, presiune intracraniana crescuta, administrarea analgezicelor buprenorfina, nalbufina sau pentazocina.

Reactii adverse:
Mai frecvente: ameteli, somnolenta, greata, varsaturi, tulburari digestive (constipatie, accelerarea tranzitului intestinal, diaree, gastralgii), prurit, transpiratii, uscaciunea gurii, durere de cap, tremor, confuzie, tulburari ale somnului, tulburari nervos centrale (anxietate, nervozitate, euforie).

Forma de prezentare:
Comprimate filmate cu 37,5 mg tramadol si 325 mg paracetamol; cutie x 1, 2, 3 sau 5 blist. x 10 cpr.

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete
Cere sfatul medicului ×