Vedrop, solutie orala

Prospect

Publicat: 17 Mai 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Vedrop este o solutie orala care contine substanta activa tocofersolan.

Indicatii
Vedrop se utilizeaza pentru tratarea sau prevenirea deficientei de vitamina e (valori scazute de vitamina e). Se utilizeaza la copiii cu varsta sub 18 ani care sufera de colestaza cronica congenitala sau ereditara si nu pot absorbi vitamina e din intestin. colestaza cronica congenitala sau ereditara este o boala mostenita care cauzeaza probleme de flux al bilei intre ficat si intestin. Bila este un lichid produs de ficat care ajuta la absorbtia grasimilor din intestin. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Tratamentul cu Vedrom trebuie inceput si supravegheat de un medic cu experienta in tratarea pacientilor cu colestaza cronica congenitala sau ereditara. Vedrop se administreaza pe cale orala, cu sau fara apa. Doza zilnica recomandata este 0,34 ml per kilogram de greutate corporala. Doza trebuie ajustata in functie de cantitatea de vitamina E din sangele copilului. Aceasta valoare trebuie controlata cu regularitate.
Actiune terapeutica
Vitamina E este o substanta naturala care nu poate fi produsa de organism si de aceea trebuie sa existe in alimentatie. Vitamina E are mai multe functii in organism, inclusiv protejarea impotriva deteriorarii sistemului nervos. Pentru ca vitamina E este solubila in grasimi, dar nu si in apa, poate fi absorbita din intestin in organism o data cu particulele de grasime. Pacientii care sufera de colestaza pot prezenta valori scazute de vitamina E, pentru ca au probleme de absorbtie a grasimilor din intestin. Substanta activa din Vedrop, tocofersolanul, este vitamina E care a devenit solubila in apa prin legarea ei de o substanta chimica numita polietilenglicol. La copiii cu dificultati de absorbtie a grasimilor si a vitaminei E din alimentatie, tocofersolanul poate fi absorbit din intestin. Astfel, valorile vitaminei E din sange pot creste si se poate asigura prevenirea deteriorarii neurologice (probleme ale sistemului nervos) cauzate de deficienta de vitamina E.

Contraindicatii
Vedrop nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la tocofersolan sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Se interzice administrarea la nou-nascutii prematuri.

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Vedrop (observat la 1 pana la 10 pacienti din 100) este diareea. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Vedrop, a se consulta prospectul.

Citeste si despre:

Candidoza orala sau stomatita candidozica Boli care pot fi contactate din apa contaminata Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi! Diareea la copii - sfaturi dietetice Managementul durerii din cancer - Controlul durerii canceroase De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Colecistul Deshidratarea - cauze, simptome, tratament Cum se trateaza corect candidoza Gingivectomia - beneficii estetice si terapeutice Operatia de frenectomie