Colestaza

Actualizat: 15 Noiembrie 2012
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate


Colestaza este un sindrom relativ rar care apare in urma abolirii fluxului biliar prin canalele biliare (reducerea sau oprirea secretiei fluxului biliar).

Bila e un fluid secretat de ficat care trece, prin canalul biliar si ajunge in intestin unde e esentiala pentru digestia grasimilor. Cauzele frecvente ale declansarii colestazei sunt cancerele si hepatitele. Multiplele cauze ale colestazei produc diferite simptome.

Simptomele si manifestarile specifice sunt:
- o urina inchisa la culoare
- scaune deschise la culoare, deseori diaree cu consistenta grasoasa
- piele icterica (galbena) si pruriginoasa (cu senzatia de mancarime)
Tratamentul poate fi medicamentos sau chirurgical.


Citeste si despre:

Ciroza biliara primara (idiopatica) Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Cauze de hemoragii digestive superioare - varicele esofagiene Bolile autoimune 8 cauze ale colesterolului marit Vezica biliara (colecistul): boli specifice Icterul O metoda unica de tratament a oncologiei utilizata in Turcia! Laserele medicale care trateaza multe dintre afectiunile dermatologice si estetice vara! Analize in evaluarea hepatica Sarcina si hepatita Analize de laborator si metode de explorare folosite in patologia digestiva Explorarea functionala hepatica Tractul gastro-intestinal - particularitati, afectiuni si diagnostic Simptome banale care arata ca poti avea probleme cu ficatul Informatii esentiale despre biopsia hepatica