Colestaza

Publicat: 18 Mai 2006
Autor: SfatulMedicului


Colestaza este un sindrom relativ rar care apare in urma abolirii fluxului biliar prin canalele biliare (reducerea sau oprirea secretiei fluxului biliar).

Bila e un fluid secretat de ficat care trece, prin canalul biliar si ajunge in intestin unde e esentiala pentru digestia grasimilor. Cauzele frecvente ale declansarii colestazei sunt cancerele si hepatitele. Multiplele cauze ale colestazei produc diferite simptome.

Simptomele si manifestarile specifice sunt:
- o urina inchisa la culoare
- scaune deschise la culoare, deseori diaree cu consistenta grasoasa
- piele icterica (galbena) si pruriginoasa (cu senzatia de mancarime)
Tratamentul poate fi medicamentos sau chirurgical.


Citeste si despre:

Ciroza biliara primara (idiopatica) Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Cauze de hemoragii digestive superioare - varicele esofagiene Bolile autoimune Cum actioneaza stresul? Afla care sunt solutiile naturale antistres Ce trebuie sa faci pentru a avea grija de sanatatea ta intima vara asta? Ai des infectii urinare? 8 cauze ale colesterolului marit Vezica biliara (colecistul): boli specifice Icterul Analize in evaluarea hepatica Sarcina si hepatita