VACCIN DIFTERIC ADSORBIT (V.D.A.), fiole

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

CompozitieO doza vaccinala este de 0,5 ml si contine 25 Lf anatoxina difterica, 2,5 mg fosfat de aluminiu.

IndicatiiVaccinul difteric adsorbit se foloseste in vaccinarea completa si in revaccinarea antidifterica la copiii sub 14 ani, conform instructiunilor M.S.

Doze si mod de administrareSe injecteaza 0,5 ml produs pe cale strict intramusculara, pe fata anterioara a coapsei, la intalnirea treimii superioare cu treimea mijlocie, putin in afara liniei mediane. Inocularea subcutanata poate provoca reactii suparatoare. Injectarea se face dupa agitarea prealabila a fiolei, cu alt ac decat cel utilizat pentru extragerea vaccinului. Nu se utilizeaza fiolele care nu se omogenizeaza.

Contraindicatii
Antecedente importante sau reactii anafilactoide la constituentele vaccinului; boli acute cu evolutie clinica moderata sau severa, cu sau fara febra; boli cronice evolutive.

Masuri de precautie
Piodermite, eczeme, convalescenta bolilor; alte antecedente anafilactice. Medicul curant stabileste contraindicatiile, precautiile si perioada de vaccinare.

Reactii adverse
Reactiile generale si locale sunt de minima importanta, daca inocularea se efectueaza in conditii de asepsie, cu respectarea stricta a modului de administrare.

Citeste si despre:

Plagi prin muscatura, impuscare si tetanigene Vaccinarea DTP (vaccinare inclusa in programul national de imunizari) Difteria Vaccinarea antigripala Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Suferi de alergii sau intolerante alimentare? Afla cum poti face cozonac fara faina, oua, lapte sau unt! Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Difteria - toxiinfectie cauzata de bacilul Klebs-Loeffler Raspunsuri la intrebarile legate de vaccinul antigripal Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinarea anti-haemophilus influenzae B (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Vaccinul antigripal: mituri
Cere sfatul medicului ×