UNDESTOR (ANDRIOL), capsule

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Fiecare capsula contine 40 mg testosteron undecanoat dizolvat in acid oleic.

Actiune terapeutica
Actiune androgena
Creste anabolismul proteic
Stimuleaza eritropoieza
Favorizeaza retentia de apa si electroliti
Actiune antiestrogenica la femei: virilizare, inhibarea ovulatiei
Inhiba dezvoltarea carcinomului mamar

Indicatii
terapie de substitutie hormonala cu testosteron in tulburari hipogonadice masculine, de exemplu: dupa castrare; eunuchoidism; hipopituitarism; impotenta de natura endocrina; simptome ale climacteriului masculin, cum ar fi scaderea libidoului si slabirea activitatii mentale si fizice; anumite tipuri de infertilitate, datorate tulburarilor de spermatogeneza. in plus terapia cu testosteron se poate recomanda in osteoporoza deficientei androgenice.

Doze si mod de administrare
In general, doza se adapteaza in functie de raspunsul individual al pacientilor. De obicei, este corecta o doza de 120-160 mg/zi timp de 2-3 saptamani, urmata de o doza de mentinere de 40-120 mg/zi. Capsulele de Undestor trebuie luate dupa masa, cu putin lichid daca este necesar si inghitite intregi, nemestecate. Este de preferat ca o jumatate din doza sa fie luata dimineata si o jumatate seara. Daca numarul de capsule este impar, doza mai mare trebuie luata dimineata.

Contraindicatii
Carcinom prostatic sau mamar diagnosticat sau suspectat.

Masuri de precautie
Daca survin reactii adverse asociate consumului de androgeni, tratamentul trebuie intrerupt, iar dupa disparitia simptomelor el va fi reluat in doza mai mica. Pacientii cu insuficienta cardiaca latenta sau evidenta, afectiune renala, hipertensiune, epilepsie sau migrena (ori antecedente ale acestor afectiuni) trebuie supravegheati cu atentie, deoarece uneori androgenii induc retentie de sare sau de lichid. Androgenii se vor folosi cu precautie la tineri aflati la prepubertate, pentru a se evita inchiderea prematura a epifizei sau o dezvoltare sexuala precoce. Poate aparea o crestere a iodului care se leaga de proteine (PBI), dar acest lucru nu are semnificatie clinica.

Reactii adverse
Urmatoarele reactii adverse au fost asociate cu terapia androgenica: priapism si alte semne de stimulare sexuala excesiva. La baietii aflati la prepubertate, dezvoltarea sexuala precoce, o frecventa mai mare a erectiilor, marirea penisului si inchiderea prematura a epifizei. oligospermie si volum scazut al ejacularii. retentie de apa si sare.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul