TOPAMAX, capsule cu microsfere

Prospect

Publicat: 16 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Capsule cu microsfere 15 mg; ct. 1 fl. 60 cps.

Indicatii:
Terapie asociata sau monoterapie, la adulti si copii cu epilepsie, pentru tratamentul crizelor partiale (crize focale) si convulsiilor tonico-clonice generalizate. terapie asociata in tratamentul convulsiilor asociate sindromului Lennox-Gastaut.

Doze si recomandari:
Terapie asociata, adulti: initial: 25-50 mg/zi seara, timp de o saptamana, apoi doza se creste la 1-2 saptamani cu 25-50 mg/zi. Doza totala zilnica se divide in doua prize. Doza minima eficace este de cca 200 mg/zi. Doza totala zilnica este de cca 200-400 mg/zi. terapie asociata, copii peste 2 ani: Doza zilnica totala 5-9 mg/kg corp/zi in doua prize. Se incepe cu 25 mg seara timp de o saptamana. Ulterior doza se creste la 1-2 saptamani cu 1-3 mg/kg corp/zi pana la obtinerea raspunsului clinic optim. Monoterapie, adulti: Initial 25 mg seara timp de 1 saptamana; la 1-2 saptamani se creste doza cu 25-50 mg/zi. Doza zilnica maxima 500 mg in doua prize. Monoterapie, copii peste 2 ani: initial 1-3 mg/kg corp/zi seara, timp de o saptamana; apoi se creste cu 1-3 mg/kg corp/zi la 1-2 saptamani. Doza totala 3-6 mg/kg corp/zi. Se poate ajunge la 500 mg/zi.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate.

Atentionari:
Intreruperea tratamentului se face treptat (cu cca 100 mg pe zi, saptamanal). Risc de formare a calculilor renali (mai ales la cei cu predispozitie la nefrolitiaza); se recomanda hidratare adecvata. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:
In monoterapie: parestezii, cefalee, ameteala, oboseala, somnolenta, pierdere in greutate, greata si diaree.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul