TOPAMAX, capsule cu microsfere

Prospect

Publicat: 16 Aprilie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Forma de prezentare:
Capsule cu microsfere 15 mg; ct. 1 fl. 60 cps.

Indicatii:
Terapie asociata sau monoterapie, la adulti si copii cu epilepsie, pentru tratamentul crizelor partiale (crize focale) si convulsiilor tonico-clonice generalizate. terapie asociata in tratamentul convulsiilor asociate sindromului Lennox-Gastaut.

Doze si recomandari:
Terapie asociata, adulti: initial: 25-50 mg/zi seara, timp de o saptamana, apoi doza se creste la 1-2 saptamani cu 25-50 mg/zi. Doza totala zilnica se divide in doua prize. Doza minima eficace este de cca 200 mg/zi. Doza totala zilnica este de cca 200-400 mg/zi. terapie asociata, copii peste 2 ani: Doza zilnica totala 5-9 mg/kg corp/zi in doua prize. Se incepe cu 25 mg seara timp de o saptamana. Ulterior doza se creste la 1-2 saptamani cu 1-3 mg/kg corp/zi pana la obtinerea raspunsului clinic optim. Monoterapie, adulti: Initial 25 mg seara timp de 1 saptamana; la 1-2 saptamani se creste doza cu 25-50 mg/zi. Doza zilnica maxima 500 mg in doua prize. Monoterapie, copii peste 2 ani: initial 1-3 mg/kg corp/zi seara, timp de o saptamana; apoi se creste cu 1-3 mg/kg corp/zi la 1-2 saptamani. Doza totala 3-6 mg/kg corp/zi. Se poate ajunge la 500 mg/zi.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate.

Atentionari:
Intreruperea tratamentului se face treptat (cu cca 100 mg pe zi, saptamanal). Risc de formare a calculilor renali (mai ales la cei cu predispozitie la nefrolitiaza); se recomanda hidratare adecvata. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:
In monoterapie: parestezii, cefalee, ameteala, oboseala, somnolenta, pierdere in greutate, greata si diaree.

Citeste si despre:

Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Opiu Otoscleroza Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007 Abcesul periamigdalian Condromalacia patelara (rotuliana) – o afectiune a cartilajului genunchiului Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica Lipomul
Cere sfatul medicului ×