TAVEGYL, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Clemastina (hidrogen fumarat).
Sirop continand clemastina (hydrogenofumarat) 0,05 mg/ml.

Actiune terapeutica
Antialergic si antipruriginos.

Indicatii
febra fanului si alte rinopatii alergice. urticarie de diferite cauze, inclusiv urticarie dermatografica. prurit, dermatoze pruriginoase. Ca adjuvant in eczeme acute si cronice, dermatite de contact si eruptii provocate de medicamente. Intepaturi si muscaturi de insecte.

Doze si mod de administrare
Oral: comprimatele trebuie luate cu apa, inainte de mese.
Adulti si copii peste 12 ani: 1 comprimat dimineata si seara. in cazuri refractare, se pot lua pana la 6 comprimate.
Copii sub 12 ani: inainte de micul dejun si seara la culcare cate 1/2-1 comprimat.
Sirop:
Adulti si copii peste 12 ani: 20 ml sirop (0,05 mg/ml) dimineata si seara. In cazurile refractare se pot administra pana la 120 ml (0,05 mg/ml) sirop pe zi.
Copii sub 1 an: inainte de masa de dimineata si inainte de culcare: 2-5 ml sirop (0,05 mg/ml);
1-3 ani: 5-10 ml sirop (0,05 mg/ml);
3-6 ani: 10 ml sirop (0,05 mg/ml);
6-12 ani: 15 ml sirop (0,05 mg/ml).

Contraindicatii
Hipersensibilitate cunoscuta la Tavegyl sau la alte antihistaminice cu structura chimica similara. Tavegylul nu trebuie administrat copiilor sub 1 an.

Masuri de precautie
Antihistaminicele trebuie folosite cu precautie la pacientii cu glaucom de unghi ingust, ulcer peptic stenozant, obstructie piloroduodenala, hipertrofie prostatica cu retentie urinara si disectazia colului vezicii urinare.
A nu se lasa la indemana copiilor!
Efecte asupra capacitatii de a conduce autovehicule sau de a supraveghea masini: in special cand este administrat parenteral, Tavegylul poate avea efect sedativ, trebuie avut grija la conducerea autovehiculelor si manevrarea masinilor.
Sarcina si alaptare: Tavegylul nu va fi administrat in timpul sarcinii si alaptare, ca toate celelalte medicamente, decat daca este absolut necesar.

Reactii adverse
Oboseala, sedare; ocazional, stimularea SNC, in special la copii; rareori, uscaciunea gurii, cefalee, ameteala, eruptii cutanate, greata, dureri epigastrice si constipatie.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×