TACHYSTIN liquidum,

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:
Hipoparatiroidism de natura idiopatica sau postoperatorie, pseudohipoparatiroidism.

Contraindicatii:
O contraindicatie absoluta constituie hipercalcemia si supradozarea de vitamina d.

Reactii adverse:
Puteti sa va asteptati la aparitia unei hipercalcemii cu urmarile ei. Aceasta se manifesta prin inapetenta, greata, varsaturi, diaree, paloare a fetii, cefalee, palpitatii si senzatie de sete. La aparitia unor astfel de simptome este indicat sa consultati medicul Dvs. O hipercalcemie de lunga durata poate duce la lezari renale sau la calcificari in testul cardiac, pulmonar sau renal. In caz de litiaza renala in anamneza este necesar a se efecta controale mai frecvente ale calciului in ser. In caz de dozari zilnice mari pot aparea tulburari colecistice datorita coponentei considerabile de ulei.

Precautii
Sarcina si alaptare: Nu exista informatii referitoare la un risc teratogen datorita dihidrotahisterolului. Nu s-a examinat trecerea substantei in placenta si in laptele de mama; o astfel de trecere trebuie insa presupusa in analogie cu metabolitii de vitamina d. terapia in timpul graviditatii si lactatiei necesita controale frecvente regulate ale calciului in ser.
Interactiuni cu alte produse: In caz de combinatie a medicamentului cu tiacide poate aparea o hipercalcemie. Datorita principiului analog in efectul medicamentului, se va evita o terapie concomitenta cu vitamina D si cu metabolitii ei. In caz ca se administreaza concomitent tiroxina, se poate ca la oprirea administrarii acesteia sa apara, de asemenea, o hipercalcemie.

Actiune
Antitetanic, reglator de calciu.

Compozitie:
1 ml de Tachystin liquidum (solutie) contine: dihidrotahisterol 1 mg. 1 ml de Tachystin forte liquidum (solutie) contine: dihidrotahisterol 10 mg. Alte componente: ulei de arahide.

Mod de administrare:
Daca nu s-a prescris altfel, se va lua cantitatea pe care medicul sau farmacistul au indicat-o pe ambalaj. Dozarea indicata este intre 0,5 si 1,5 mg dihidrotahisterol zilnic, prin administrare orala. Doza necesara trebuie constatata individual, prin controlul calciului in ser. Preparatul poate fi luat inaintea meselor sau dupa mese, cel mai bine impreuna cu putin lichid. Dozele mai mari se recomanda a se amesteca in mancare.

Citeste si despre:

Gripa: Ghid complet pentru preventie, diagnostic si tratament Mezoteliomul cat de rar este si cum il tratam Sarbatori fericite si sanatoase: Cum sa mentii echilibrul intre distractie si sanatate in perioada festiva Terapii inovatoare in tratamentul leucemiei si al limfoamelor Legatura intre disfunctiile tiroidiene si tulburarile depresive si anxioase Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Medicina tintita: generalitati, istoric si perspective Cancerul pulmonar non-microcelular: abordari terapeutice si strategii personalizate Osteoporoza si rolul hormonilor in sanatatea osoasa Menopauza si terapia de substitutie hormonala: benefici si riscuri Tulburarile de crestere la copii: terapiile hormonale si provocarile etice