Sete

dorinta de a bea.

Cauze - Senzatia de sete se manifesta datorita stimularii anumitor receptori nervosi atunci cand sangele prea concentrat (adica prea bogat in saruri, in zaharuri si in anumite alte substante) traverseaza hipotalamusul. Fenomenul se produce atunci cand subiectul nu bea suficiente lichide si lasa organismul sa se deshidrateze, atunci cand alimentatia este dezechilibrata (prea bogata in saruri, de exemplu) sau cand varsaturi importante, o diaree, o transpiratie abundenta, o hemoragie, arsuri intinse, un tratament diuretic provoaca o pierdere lichidiana excesiva.
Potomania (sete permanenta si de nepotolit) poate semnala un diabet insipid sau zaharat, o tulburare psihica (polidipsie psihogena senzatie de sete exagerata, consecutiva unei afectiuni psihiatrice), o insuficienta renala tratata prin luarea de medicamente ca fenotiazinele sau o hemoragie grava.

Citeste si despre:

Ce inseamna setea excesiva si senzatia de foame? Exercitii simple si rapide pentru un corp suplu Postul negru - beneficii pentru sanatate Postul: intre credinta si dieta Intoleranta la proteinele laptelui de vaca Despre sanatatea pielii si dermatomicoze Starile de greata si de voma la copil Complexul de inferioritate Ce trebuie sa stiti inainte sa mergeti la piscina si la plaja Consultul preconceptional