SULFAMYLON, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Crema continand mafenid 85 mg/g sub forma de acetat (borcan a 500 g).
Actiune terapeutica si indicatii
Derivat homosulfonamidic cu actiune bacteriostatica fata de multi germeni grampozitivi si gramnegativi, inclusiv pseudomonas aeruginosa si unele tulpini de anaerobi; aplicat pe arsuri de gradul II si III si pe plagi infectate reduce marcat populatia bacteriana; efectul nu este modificat de prezenta puroiului si de pH-ul local.
Doze si mod de administrare
Se aplica local, in conditii sterile, pe suprafata arsa, de 1-2 ori/zi (asigurand acoperirea permanenta cu crema).
Contraindicatii
alergie specifica sau alergie la sulfamide; prudenta in timpul sarcinii si la bolnavii cu insuficienta renala sau insuficienta respiratorie.

Reactii adverse
Durere si senzatie de arsura locala, eruptii alergice, suprainfectii cu Candida; aplicarea de doze mari, pe arsuri intinse, poate fi cauza de acidoza metabolica sau alcaloza respiratorie (este necesar controlul echilibrului acido-bazic, mai ales la pulmonari si la renali).

Citeste si despre:

Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Suferi de alergii? Iata cateva antihistaminice naturale Solutii eficiente pentru afectiunile parului Secretele calendarului: Care sunt semnele ovulatiei si cum putem prezice ovulatia Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii