SINTALGON, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Comprimate continand clorhidrat de metadona 2,5 mg.

Actiune terapeutica
Sintalgonul este un analgezic foarte puternic, actiunea sa fiind comparabila cu cea a morfinei. Ca si morfina Sintalgonul deprima respiratia, dar nu produce tulburari gastrointestinale ca: greturi, varsaturi sau constipatie. Spre deosebire de morfina, Sintalgonul produce mai rar obisnuinta, iar intreruperea tratamentului (in caz de administrare prelungita) este mai putin dramatica pentru bolnav decat dupa morfina. Sintalgonul are si proprietati narcotice si este slab musculotrop, spasmolitic. Efectul Sintalgonului se instaleaza repede, durand in medie 4-5 ore; datorita proprietatilor amintite produsul este un analgezic foarte activ, care se preteaza pentru tratamentul ambulatoriu.

Indicatii
Dureri traumatice; dureri reumatice (lumbago, sciatica); dureri neoplazice. Colica saturnina, hepatica, renala. infarct miocardic, edem pulmonar acut; previne si calmeaza chintele in tusea convulsiva.

Doze si mod de administrare
Adulti: 1-4 comprimate pe zi, dupa nevoie, doza se poate repeta numai la prescriptie medicala. Nu se va depasi doza de 10 mg deodata (4 comprimate), iar in 24 de ore, doza totala de 40 mg (16 comprimate). Copii peste 4 ani: 1/4-1 comprimat pe zi, dupa varsta. Se va administra cu prudenta in analgezii obstetricale (poate produce apnee fetala) si ca anestezic de baza in narcoza (poate produce depresie respiratorie). Se va evita asocierea cu morfina, caci poate determina fenomene secundare violente.

Contraindicatii
Abdomen acut; staza bronsica; afectiuni cardiace decompensate; insuficienta renala; traumatisme craniocerebrale, stari septice. Sugari si copii sub 4 ani.

Reactii adverse
Uneori la inceputul tratamentului poate produce o usoara stare de euforie, dar care dispare dupa 1-2 zile de tratament.

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa