SILIBINUM, compr.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

COMPOZITIE:
Silibinum comprimate continand silimarina echivalenta cu 35 mg silibina (flacon cu 80 comprimate) si excipienti: fosfat monoacid de calciu , amidon de porumb, carboximeticuloza sodica, aerosil, laurilsulfat de sodiu, talc, alcool etilic (nu se gaseste in produsul finit). ACTIUNE TERAPEUTICA:
Hepatoprotector cu actiune lipotropa.

INDICATII:
Ca medicament adjuvant in diferite afectiuni hepatice cronice incluzand hepatita etilica; profilactic in cazul expunerii la substante (inclusiv la medicamente) cu risc toxic hepatic. hepatita acuta, convalescenta si sechele de hepatita virotica, ciroza hepatica compensata, insuficienta hepatica.

CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la oricare din componentii produsului.

PRECAUTII:
Nu sunt necesare.

INTERACTIUNI:
Nu se cunosc.

ATENTIONARI SPECIALE:
Sarcina si alaptarea: Administrarea in cursul sarcinii si alaptarii se face cu prudenta, dupa aprecierea de catre medic a riscului si a beneficiului terapeutic.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: nu s-au semnalat efecte nedorite asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE:
Adulti: 2 comprimate (70mg silibina) de 2-3 ori pe zi timp de cel putin 3 luni. Pentru profilaxie se pot administra 1-2 comprimate /zi.

REACTII ADVERSE:
Exceptional poate sa apara alergie. Rar in doze mari sau tratament pe termen lung sunt posibile gastralgii si diaree care se remit dupa intreruperea tratamentului.

CONDITII DE PASTRARE:
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperatura de 15-25C, ferit de lumina si umiditate, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.

PREZENTARE:
Cutie cu un flacon a 80 comprimate.

PRODUCATOR:
ARENA GROUP S.A. Bucuresti-ROMANIA

Citeste si despre:

Hidroterapia Tratamentul fracturii cotului Ceapa - 100% sanatate naturala Ce nu trebuie sa lipseasca din trusa medicala de vacanta? 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Crampele menstruale Neplacerile sanatatii declansate de caldura Exercitii pentru pacientii cu fibromialgie Rinoplastia pentru adolescenti Complicatiile racelii