REGUTOL

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Docusat

Actiune terapeutica
laxativ
Reduce tensiunea superficiala a fecalelor si favorizeaza penetrarea apei si grasimilor, modificand astfel consistenta fecalelor. Nu se absoarbe sistemic si se pare ca nu interfera in absorbtia nutrientilor. Exista si o forma de microclisma pentru pacienti peste 3 ani. Debut: 24-72 h.

Indicatii
Reducerea efortului de defecatie la persoanele cu hernii, boli CV, sau alte boli unde efortul la defecatie nu este indicat. Megacolon sau pacienti imobilizati la pat. Constipatii asociate cu scaune formate, dure.
Observatii pentru pacient familie: se poate administra PO cu lapte sau sucuri pentru a masca gustul neplacut al medicamentului. Se bea un pahar cu apa pentru fiecare doza PO. La administrarea sub forma de clisme, se adauga 50-100 mg (5-10 mL). Deoarece absorbtia docusatului este minima pot fi necesare 1-3 zile pana la obtinerea efectului.
Evaluarea si controlul terapiei: investigati factorii favorizanti, evaluati activitatea fizica, aportul de lichide.
Interactiuni medicamentoase: poate creste absorbtia uleiurilor minerale din tractul gastrointestinal

Doze si mod de administrare
Capsule: adulti: 240 mg/zi pana cand tranzitul se normalizeaza. Copii peste 6 ani: 50-150 mg/zi.
Capsule, capsule softgel, solutie orala, sirop, tablete: adulti si copii peste 12 ani: 50-500 mg. Copii sub 3 ani: 10-40 mg. Intre 3-6 ani: 20-60 mg. Inre 6-12 ani: 40-120 mg

Contraindicatii
greata, varsaturi, dureri abdominale, obstructie intestinala.

Citeste si despre:

Abordarea acneei in sarcina Ai menstruatii neregulate si par in exces? Afla care este afectiunea de care suferi Miocardita, inflamatia muschiului inimii Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase Tumorile oculare din perspectiva oncologului Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Aerul poluat, pericol pentru sanatatea familiei tale! De ce este important sa ai un purificator aer Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang 25 de ani de DENT ESTET in Romania Gest de speranta! Beatrice Caslaru, multipla campioana la inot, si-a donat prima medalie europeana in cadrul programului MedLife de testare genetica gratuita pentru copiii cu cancer Tiroidectomia, ce presupune si cand este necesara De ce sunt mai frecvente durerile in piept in randul barbatilor
Cere sfatul medicului ×