REGUTOL

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Docusat

Actiune terapeutica
laxativ
Reduce tensiunea superficiala a fecalelor si favorizeaza penetrarea apei si grasimilor, modificand astfel consistenta fecalelor. Nu se absoarbe sistemic si se pare ca nu interfera in absorbtia nutrientilor. Exista si o forma de microclisma pentru pacienti peste 3 ani. Debut: 24-72 h.

Indicatii
Reducerea efortului de defecatie la persoanele cu hernii, boli CV, sau alte boli unde efortul la defecatie nu este indicat. Megacolon sau pacienti imobilizati la pat. Constipatii asociate cu scaune formate, dure.
Observatii pentru pacient familie: se poate administra PO cu lapte sau sucuri pentru a masca gustul neplacut al medicamentului. Se bea un pahar cu apa pentru fiecare doza PO. La administrarea sub forma de clisme, se adauga 50-100 mg (5-10 mL). Deoarece absorbtia docusatului este minima pot fi necesare 1-3 zile pana la obtinerea efectului.
Evaluarea si controlul terapiei: investigati factorii favorizanti, evaluati activitatea fizica, aportul de lichide.
Interactiuni medicamentoase: poate creste absorbtia uleiurilor minerale din tractul gastrointestinal

Doze si mod de administrare
Capsule: adulti: 240 mg/zi pana cand tranzitul se normalizeaza. Copii peste 6 ani: 50-150 mg/zi.
Capsule, capsule softgel, solutie orala, sirop, tablete: adulti si copii peste 12 ani: 50-500 mg. Copii sub 3 ani: 10-40 mg. Intre 3-6 ani: 20-60 mg. Inre 6-12 ani: 40-120 mg

Contraindicatii
greata, varsaturi, dureri abdominale, obstructie intestinala.

Citeste si despre:

Cancerul de san - importanta screeningului si tratamente inovative MedLife continua expansiunea la nivel national si inaugureaza primul spital multidisciplinar din regiunea Oltenia Alergiile si aerul uscat din interior: Cum sa gestionezi disconfortul respirator Nodulii tiroidieni: cauze, diagnostic si tratament detaliat Premiera nationala: echipa Spitalului MedLife Polisano Sibiu a efectuat cu succes prima mastectomie bilaterala robotica cu sistemul daVinci Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Lordoza lombara: cauze, simptome si optiuni de tratament Sindromul de disparitie a cailor biliare Hipoventilatia sau depresia respiratorie Biopsia - cum se obtine si rolul ei in oncologia moderna Lipodistrofia: diagnostic si tratament