Premiera nationala: echipa Spitalului MedLife Polisano Sibiu a efectuat cu succes prima mastectomie bilaterala robotica cu sistemul daVinci

Actualizat: 15 Noiembrie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Grupul MedLife anunta o premiera medicala nationala, prin realizarea primei interventii din Romania de mastectomie bilaterala asistata robotic, efectuata cu succes la Spitalul MedLife Polisano Sibiu.

Procedura inovatoare deschide noi perspective in chirurgia mamara din Romania, oferind pacientelor un tratament sigur, mai putin invaziv si cu o recuperare semnificativ accelerata.

Interventia de mastectomie bilaterala, realizata cu ajutorul sistemului robotic daVinci, este un pas important in directia minimizarii traumelor chirurgicale.

Robotul daVinci a permis realizarea interventiei printr-o singura incizie de numai 4 cm, pozitionata in zona axilei, fara cicatrici vizibile pe san, facilitand o recuperare rapida si diminuand durerile postoperatorii.

Procedura include nu doar mastectomia completa, dar si reconstructia mamara imediata, utilizand un implant prepectoral si un sistem transcutanat de drenaj, conceput pentru a preveni complicatiile, precum limfedemul.

Pacienta acestei interventii de pionierat este o femeie in varsta de 38 de ani, diagnosticata cu cancer mamar pe partea stanga si purtatoare a unei mutatii genetice ce impunea mastectomia bilaterala, inclusiv profilactica pe partea dreapta.

Pacienta a ales aceasta optiune minim invaziva, dupa o evaluare complexa a cazului de catre echipa medicala de la MedLife Polisano.

Interventia a fost coordonata de Conf. Univ. Dr. Dan Eniu, medic primar chirurgie generala, cu supraspecialitate de chirurgie oncologica si deonco-ginecologie, cu competenta si o experienta deosebita in utilizarea chirurgiei robotice. Dr. Eniu a fost inspirat de tehnicile renumite aplicate de Dr. Sarphati, din cadrul Institutului Gustave Roussy din Paris, unde mastectomia robotica a devenit standard de aproape un deceniu. Echipa de interventie a fost completata de Asist. Univ. Dr. Hassan Noor, medic primar chirurgie generala, cu supraspecialitate de chirurgie oncologica si competenta in chirurgie laparoscopica si robotica, Dr. Anca Sofran, medic specialist anestezie si terapie intensiva si Assist. Ana Maria Coman, asistent medical instrumentist.

Operatia a durat aproximativ cinci ore, iar pacienta a necesitat doar doua zile de spitalizare, reflectand eficienta si avantajele acestei abordari chirurgicale moderne. Conf. Univ. Dr. Dan Eniu a declarat: „Suntem incantati sa putem continua aceasta tehnica inovatoare si sa oferim rezultate exceptionale pentru pacientele eligibile. Mastectomia robotica reprezinta o solutie moderna pentru chirurgia mamara, asigurand beneficii medicale si estetice considerabile.” Aceasta premiera deschide noi oportunitati pentru chirurgia mamara minim invaziva in Romania, echipa MedLife Polisano fiind pregatita sa extinda aplicarea acestei metode inovatoare in beneficiul pacientelor care indeplinesc criteriile necesare. Mai multe informatii despre procedura medicala prezentata pot fi urmarite aici.

Spitalul MedLife Polisano Sibiu face parte din Grupul MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, care detine cea mai extinsa retea de spitale private la nivel national, cu 15 unitati. Pe langa infrastructura extinsa si acoperirea nationala, MedLife se remarca si prin dotarile sale de ultima generatie, incluzand o serie de echipamente robotice impresionante – 6 roboti daVinci, 1 BrainLab si 4 sisteme de neuronavigatie, consolidandu-si astfel statutul de pionier in inovatia medicala.


***

Despre Grupul MedLife

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa retea de clinici, una din marile retele de laboratoare medicale, spitale generale si specializate si are cea mai mare baza de clienti corporate pentru Pachete de Preventie in Sanatate din tara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie, MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale, in tehnologie si infrastructura. Creeaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Citeste si despre:

Top 10 urgente medicale si tratamentul lor Ce este permis si ce nu dupa mastectomie? Mastectomia profilactica Remodelarea sanilor Chirurgia reconstructiva Ce afectiuni pot fi detectate cu ajutorul unui RMN cerebral Cancerul mamar la barbat Reconstructia mamara – riscuri si beneficii Implanturile mamare - ce presupune interventia si riscurile ce pot aparea Ce este mamografia si de ce avem nevoie de ea? Interviu cu Dr. Andreea Lefter, medic specialist radiologie si imagistica medicala Modificarile sexuale si fizice aparute pe masura inaintarii in varsta