PRIORIX, vaccin rujeolic, urlian si rubeolic, liofilizat

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Priorix este indicat pentru imunizarea activa fata de rujeola, oreion si rubeola.

Priorix nu trebuie administrat daca: ati avut vreodata o reactie alergica la Priorix sau la oricare dintre celelalte componente ale vaccinului, inclusiv la neomicina (un antibiotic). Substanta activa si excipientii sunt listati la sfarsitul prospectului. Simptomele unei reactii adverse pot include eruptie pe piele insotita de mancarimi, dificultati in respiratie si umflarea fetei si a limbii. aveti vreo boala care slabeste sistemul imunitar luati vreun medicament care poate slabi sistemul imunitar sunteti insarcinata Priorix nu trebuie administrat daca oricare dintre afirmatiile de mai sus este valabila in cazul dumneavoastra.

Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Doze si mod de administrare
Se recomanda administrarea unei singure doze de 0,5 ml de vaccin reconstituit. Deoarece schemele de vaccinare pot diferi de la o tara la alta, acestea trebuie sa fie in concordanta cu recomandarile nationale.Priorix se injecteaza subcutanat, dar poate fi administrat si intramuscular. Conform regulilor de practica medicala corecta, la pacientii cu tulburari hemoragipare vaccinul se administreaza subcutanat.

Compozitie
Priorix este un preparat combinat, liofilizat, format din tulpinile atenuate ale virusurilor rujeolic Schwarz, urlian RIT 4385 (derivat din tulpina Jeryl Lynn) si rubeolic Wistar RA 27/3, obtinute separat prin propagare fie in tesut embrionar de gaina (urlian si rujeolic), fie in celule diploide umane MRC5 (rubeolic). Priorix intruneste cerintele organizatiei mondiale a sanatatii privind fabricarea produselor biologice, a vaccinurilor rujeolic, urlian si rubeolic si a vaccinurilor (vii) combinate. Fiecare doza de 0,5 ml de vaccin reconstituit contine minimum 103 DICC50 de tulpina rujeolica Schwarz, minimum 103,7 DICC50 de tulpina urliana RIT 4385 si minimum 103 DICC50 de tulpina rubeolica Wistar RA 27/3.

Contraindicatii
Ca si in cazul altor vaccinuri, administrarea de Priorix trebuie amanata la subiectii cu boli febrile acute severe. Totusi, prezenta unei infectii minore nu constituie o contraindicatie pentru vaccinare. Priorix este contraindicat subiectilor cu hipersensibilitate sistemica la neomicina sau orice alt component al vaccinului. Antecedente de dermatita de contact la neomicina nu constituie o contraindicatie. in general, Priorix nu se administreaza subiectilor cu raspuns imun afectat (pacienti cu imunodeficienta primara sau secundara). vaccinurile combinate rujeolic, urlian si rubeolic se pot administra, totusi, persoanelor asimptomatice infectate cu hiv, fara a se inregistra efecte nedorite, dar pot fi luate in considerare si in cazul persoanelor simptomatice. Administrarea de Priorix este contraindicata la femeile insarcinate. De asemenea, sarcina trebuie evitata in primele trei luni de la vaccinare.

Sarcina
Daca sunteti gravida, ramaneti gravida sau intentionati sa ramaneti gravida Priorix nu trebuie administrat. De asemenea, trebuie sa evitati sa ramaneti insarcinata 3 luni dupa ce va vaccinati.

Alaptarea

Personalul medical trebuie sa evalueze beneficiile si riscul potential al administrarii vaccinului la femeile care alapteaza. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu asistenta pentru a fi sfatuita inainte de a fi vaccinata.

Conducerea vehiculelor si folosirea de utilaje
Este putin probabil ca Priorix sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca aveti nelamuriri, intrebati medicul dumneavoastra sau asistenta.

Informatii importante privind unele componente ale Priorix
Acest vaccin contine sorbitol. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de zaharuri, va rugam sa-l intrebati inainte de utilizarea acestui vaccin.

Masuri de precautie
Alcoolul si alti agenti dezinfectanti trebuie lasati sa se evapore de pe piele inaintea administrarii, deoarece pot inactiva virusurile atenuate din compozitia vaccinului. O protectie antirujeolica limitata poate fi obtinuta practicand vaccinarea in intervalul de 72 de ore de la expunerea la rujeola naturala. Copiii sub varsta de 12 luni pot sa nu prezinte un raspuns eficient la componentul rujeolic al vaccinului, datorita posibilei persistente a anticorpilor antirujeolici materni. Acest fapt nu trebuie sa excluda administrarea vaccinului la copiii mai mici (

Citeste si despre:

Conceptii gresite despre vaccinare Rujeola, o boala infectioasa potential fatala Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare Trivaccinul antirujeolic, antirubeolic, antioreionic (vaccinare neinclusa in programul national de imunizari) Investigatii si teste pentru copii, de la nastere pana la varsta de 18 ani Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Programul national de vaccinari obligatorii Lista cu vaccinurile obligatorii si optionale Sindromul TORCH Legislatia privind vaccinarile Imunoterapia oncologica moderna in tratarea cancerelor solide la pacientii adulti