PARACETAMOL MIXTUR, sol.int.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii:

Dureri de intensitate mica si moderata si febra.

Contraindicatii:

Deficit congenital de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza (simptom de anemie hemolitica), hipersensibilitate la paracetamol. Se impun precautii la pacientii cu disfunctii hepatice; in maladia Gilbert; in insuficienta renala si la nou-nascuti.
Se impun de asemenea precautii la pacienti alergici la gruparea para.

Tratamentul se va administra cu prudenta in timpul sarcinii (in special in primul trimestru) si in timpul alaptarii.

Actiune:

Paracetamolul este un analgetic si antipiretic cu slab caracter antiinflamator care actioneaza prin neutralizarea sintezei de prostaglandine. Se poate ajunge la inhibarea efectului pirogenezei endogene asupra centrului hipotalamic de reglare a temperaturii.

Reactii adverse:

In cazuri foarte rare pot aparea reactii de hipersensibilitate (hiperemie, reactii cutanate- ex. urticarie); trombopenie; leucopenia apare extrem de rar; cazuri izolate de agranulocitoza, pancitopenie, bronhospasm, edem Quincke, dispnee, greata, scaderea tensiunii arteriale cu soc.

Supradozaj:

In caz de supradozaj si de tratament pe durata indelungata apar leziuni hepatice si renale grave.

Citeste si despre:

Paracetamol Paracetamolul Intoxicatia cu paracetamol Dozajul paracetamolului sau acetaminofenului la copii Pericolele consumului de paracetamol #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Poate fi fatal consumul excesiv de paracetamol? Botulismul, factori de risc si managementul bolii Pericolul folosirii excesive a antibioticelor Poluarea - consecinte medicale Blastomicoza
Cere sfatul medicului ×