NITROPECTOR, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Tratamentul anginei pectorale; proflaxia crizelor anginoase; profilaxia infarctului miocardic; convalescenta infarctului miocardic.

Doze si mod de administrare
In general, in tratamentul de lunga durata, se vor administra oral 20 mg (1 tableta) de 3-4 ori/zi. Daca este necesar, dozajul poate fi crescut pana la 40 mg (2 tablete) de 4 ori/zi.

Compozitie
1 comprimat contine 200 mg tetranitrat de pentaeritril 10% intr-un amestec de amidon si lactoza.

Actiune terapeutica
Pentaeritril tetranitrat este un antianginos cu durata lunga de actiune. Antianginos din grupa nitratilor organici, produce vasodilatatie prin relaxarea fibrelor musculare, scade rezistenta vasculara (in special in sectorul venos), pre- si postsarcina, tensiunea parietala miocardica, si creste circulatia coronariana. Ca si alti nitrati, acest produs amelioreaza aportul si consumul miocardic de oxigen. Dupa administrare, actiunea se instaleaza in 30-60 minute si dureaza aprox. 4-5 ore.

Contraindicatii
Alergie sau intoleranta, hipotensiune marcata si insuficienta circulatorie acuta, infarct acut de miocard cu presiune de umplere mica, anemie severa, traumatisme cerebrale, hemoragie cerebrala.

Masuri de precautie
Prudenta in glaucomul cu unghi inchis, hipotiroidism, hipotermie, malnutritie, boli hepatice si renale grave.Sarcina si alaptare: se va administra cu prudenta in sarcina si alaptare. Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: prudenta la soferi si la cei ce folosesc masini.

Reactii adverse
Uneori congestia pielii, cefalee, ameteli, tahicardie, tulburari digestive; rareori hipotensiune severa, greata, voma, diaree, slabiciune, neliniste, paloare, transpiratie (favorizate de alcool). Poate dezvolta toleranta (se exclude doza de seara, se intrerupe temporar tratamentul).

Citeste si despre:

Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Pulsul si bataile normale ale inimii Compresia nervoasa
Cere sfatul medicului ×