MUPHORAN, sol. inj.

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Indicatii:
melanom malign diseminat (localizari cerebrale).

Contraindicatii:
Sarcina, in timpul alaptarii.Atentie! Trebuie sa se evite contactul solutiei reconstituite cu pielea si mucoasele. Se vor utiliza o masca si manusi de protectie la prepararea solutiei.

Precautii:
Produsul nu se administreaza la pacientii care au facut un tratament chimioterapic la un interval mai mic de 4 saptamani. in cazul administrarii acestui produs, numarul de plachete si granulocite trebuie sa fie acceptabil (100000/mm3 si 2 000/mm3).

Reactii adverse:
La 4 -5 saptamani de la administrare apar fenomene hematotoxice: trombopenie (40,3%), leucopenie (46,3%). La 2 ore de la administrare apar: greata, voma. Mai rar: stari febrile, diaree, dureri abdominale, cresterea tranzitorie a ureei, prurit, tulburari neurologice tranzitorii (parestezii, stari de angoasa, tulburari de constienta).

Compozitie:
Flacon cu 208 mg fotemustina si fiola cu solvent ce contine alcool etilic 95-3,35 ml si apa distilata pana la 4 ml. Solutia reconstituita reprezinta un volum de 4,16 ml

Actiune:
ste un produs anticanceros din familia derivatilor de nitrosouree, cu efect alkilant si carbamilant, cu activitate antitumorala. La om, dupa perfuzie i.v., cinetica de eliminare plasmatica este mono- sau biexponentiala, cu un timp de injumatatire scurt. Molecula este metabolizata complet. Se fixeaza de proteinele plasmatice in proportie de 25-30%. Trece bariera hemato-meningiana.

Administrare:
Solutia se prepara in momentul utilizarii prin dizolvarea pulberii de fotemustina in solutia alcoolica din fiola, care dupa calculul dozei ce urmeaza a fi injectata se dilueaza cu solutie de glucoza 5% pentru administrare in perfuzie timp de o ora. Solutia preparata trebuie sa fie utilizata ferita de lumina. Doza obisnuita este de 100 mg/m2. Monochimioterapie: (a) tratament de atac - 3 administrari consecutive la o saptamana interval, urmat de un repaus de 4-5 saptamani; (b) tratament de intretinere - o administrare la 3 saptamani. Polichimioterapie: a treia administrare a tratamentului de atac este suprimata.

Citeste si despre:

Pericolul folosirii excesive a antibioticelor Poluarea - consecinte medicale Blastomicoza Metilmercurul si sarcina Infectii cu Mycoplasma si Ureaplasma Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale Patologie traumatica - plagi si contuzii Evitarea consumului de mercur odata cu carnea de peste Metode sigure de pastrare a igienei bucale pentru bebelusi Durerile de calcai – cauze si tratament nechirurgical Artroplastia de sold
Cere sfatul medicului ×