IMUNOSTIMULENT BCG LICHID

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Imunostimulet BCG lichid si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tumori maligne ale vezicii urinare, primare, metastatice sau recidivante, in asociere (alternativ) cu chimioterapie.

Mod de administrare

Imunostimulentul BCG lichid se administreaza prin instilatii vezicale. Inainte de utilizare, flaconul cu imunostimulent se agita viguros pana la obtinerea unei suspensii omogene. Continutul a 4 flacoane (150 mg) se amesteca cu 50 ml ser fiziologic steril. Intreaga cantitate rezultata se introduce in vezica urinara printr-o sonda urinara, mentinandu-se in vezica timp de 2 ore.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Agamaglobulinemie si aplazie medulara. Tuberculoza activa sau in antecedentele bolnavului.

Reactii adverse posibile

In timpul terapiei cu imunostimulent BCG pot aparea reactii locale si generale. Reactii locoregionale: in cazul instilatiilor vezicale pot sa apara fenomene de cistita, disurie, hematurie, care au un caracter tranzitoriu. Reactii generale mai frecvent inregistrate: stare de curbatura, splenomegalie, frison, dureri musculare. Au un caracter tranzitoriu si sunt nesemnificative pentru eficacitatea tratamentului. Atunci cand reactiile generale si locale au amploare mai mare, se recomanda intreruperea temporara sau definitiva a tratamentului. Aceasta atitudine o decide medicul care supravegheaza tratamentul. Indicatiile si contraindicatiile tratamentului cu imunostimulent BCG, ca si ritmul aplicatiilor raman la aprecierea medicului care conduce si urmareste tratamentul.

Informatii suplimentare

Compozitie

Imunostimulentul BCG lichid este o suspensie de bacili Calmette-Guerin vii, in concentratie de 75 mg greutate semiuscata pe ml, in solutie de glutamat de sodiu 1,5%. Imunostimulentul BCG lichid este livrat in flacoane etichetate, continand 37,5 mg masa bacteriana pe flacon.

Ambalaj

Continutul flaconului are aspectul unui lichid cu depozit care, prin agitare, devine o suspensie opalescenta omogena. Prezervant: Nu are.

Citeste si despre:

Lichidul amniotic in exces (hidramnios sau polihidramnios) Sindromul ascitic (acumularea de lichid in abdomen) Veziculele - leziuni tegumentare cu continut lichid (basica cu lichid) Caloriile lichide versus caloriile solide Sapun de corp lichid, gel de dus sau sapun solid. Care este solutia potrivita? Infectii Urinare Dese? Cum poti sa-ti calculezi riscul unei noi infectii urinare Aerul poluat, pericol pentru sanatatea familiei tale! De ce este important sa ai un purificator aer Calitatea lichidului sinovial si reducerea durerilor articulare Legatura dintre lichidul preejaculator si riscul de sarcina Complicatiile sarcinii - embolia cu lichid amniotic Dieta doar cu lichide. Ce presupune si la ce riscuri te-ai putea expune Scurgerea lichidului cefalorahidian
Cere sfatul medicului ×