Ibalgin Sport

Prospect

Publicat: 12 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Ibalgin Sport si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Ibalgin Sport poate fi administrat adultilor si adolescentilor peste 15 ani pentru tratamentul local al inflamatiilor capsulelor articulare, tratamentul local al tendinitelor si inflamatiilor musculare si tratamentul afectiunilor reumatice.
La recomandarea medicului se poate administra si in tratamentul afectiunilor post-traumatice si al consecintelor ranirilor sportive cum ar fi edeme, contuzii, luxatii articulare, leziuni ale partilor dermice ale articulatiilor.
Ibalgin Sport contine substantele active ibuprofen si heparinoid.
Ibuprofen are efect antiinflamator si in zona afectata suprima inflamatia, reduce edemele si atenueaza durerea.
Heparinoid scade coagularea sanguina in zona inflamatiei sau contuziei, previne formarea cheagurilor de sange, accelereaza resorbirea hematoamelor si are actiune antiinflamatoare. In durerile severe, se recomanda completarea terapiei cu administrarea sistemica de comprimate cu ibuprofen.

Mod de administrare

Adultii, adolescentii si copiii cu varsta peste 15 ani trebuie sa isi aplice pe zona afectata un strat de crema cu grosimea de 1 mm si sa frece usor pentru absorbirea acestuia in piele; produsul se aplica de 2-3 ori pe zi, la intervale de 4-5 ore.
In hematoamele mari si dureroase este posibila acoperirea initiala a zonei tratate cu crema cu un bandaj strans, de preferat peste noapte.
In durerile severe, se recomanda completarea terapiei cu administrarea sistemica de comprimate cu ibuprofen.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Ibalgin Sport nu se administreaza in caz de:
- hipersensibilitate la ibuprofen, heparinoid sau la oricare dintre excipientii produsului medicamentos;
- la pacientii cu predispozitie pentru crizele astmatice, urticarie sau rinita alergica in urma
administrarii de acid acetilsalicilic sau unele produse medicamentoase antiinflamatorii;
- diateza hemoragica, diferite forme de purpura, trombopenie, hemofilie, diferite afectiuni generale cu tendinte de sangerare.

Precautii

Ibalgin Sport nu se aplica pe rani deschise care sangereaza sau care sunt infectate, suprafete ale pielii cu leziuni, pe suprafete cutanate extinse, pe mucoase si in ochi. Se recomanda aplicarea numai pe tegumente intacte.
Aparitia oricarei reactii adverse cutanate dupa aplicarea medicamentului impune intreruperea administrarii acestuia.
In cazul in care medicamentul este folosit in mod intensiv in scop terapeutic de catre fiziokinetoterapeuti, se recomanda portul de manusi de protectie. Excipientul propilenglicol poate provoca iritatie cutanata.
Excipientul alcool cetostearilic poate provoca reactii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact). Excipientii p-hidroxibenzoat de metil si p-hidroxibenzoat de propil pot provoca reactii alergice (chiar intarziate).

Interactiuni medicamentoase

Acidul acetilsalicilic creste efectul heparinei. Nu s-au raportat interactiuni cu ibuprofen. Produsul nu se aplica concomitent cu produse locale care contin tetraciclina si hidrocortizon (incompatibilitate cu heparinoid).
In cazul pacientilor aflati in tratament cu anticoagulante, dupa aplicarea cutanata a medicamentelor continand heparinoizi, timpul de protrombina poate fi prelungit.
Daca luati alte medicamente, atat cu prescriptie medicala cat si cele eliberate liber in farmacii, cereti sfatul medicului privind oportunitatea utilizarii concomitente a unguentului Ibalgin Sport; nu utilizati produsul fara consultarea medicului. Nu utilizati nici un alt medicament eliberat fara prescriptie medicala pentru tratamentul bolii, concomitent cu acest unguent, fara sa va adresati medicului. Daca vi se prescriu alte produse medicamentoase, informati medicul cu privire la utilizarea unguentului Ibalgin Sport.

Atentionari speciale

In cazul ranirilor, daca problemele nu se rezolva in 3 zile sau din contra se inrautatesc sau daca se produc efecte adverse, intrerupeti tratamentul sau cereti sfatul medicului. Nu utilizati produsul mai mult de doua saptamani fara consultarea medicului.
In bolile reumatice inflamatorii, cereti sfatul medicului privind oportunitatea si durata utilizarii unguentului Ibalgin Sport. Daca medicul nu stabileste altfel, unguentul Ibalgin Sport se administreaza
de obicei timp de 2-3 saptamani in aceste afectiuni.

In bolile venoase, cereti sfatul medicului privind durata utilizarii unguentului Ibalgin Sport. Daca medicul nu stabileste altfel, unguentul Ibalgin Sport se administreaza de obicei timp de 1-2 saptamani in aceste boli. Utilizarea unguentului Ibalgin Sport in bolile venoase reprezinta doar o parte dintr-o terapie complexa. Urmati si celelalte proceduri terapeutice recomandate de medic (alte medicamente, terapii compresive cu bandaje sau fase).

Sarcina si alaptarea

In timpul trimestrului I si II de sarcina medicamentul poate fi utilizat pe o perioada scurta, conform indicatiilor medicului, dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern-risc potential la fat. In timpul ultimului trimestru de sarcina medicamentul este contraindicat din cauza reactiilor adverse posibile asupra travaliului (hemoragii materne si ale nou nascutului).
Deoarece medicamentul se excreta in lapte, ca masura de prudenta, nu se recomanda administrarea de Ibalgin Sport in cursul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Ibalgin Sport nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

La pacientii sensibili, cu reactie alergica locala, pot sa apara rar simptome de iritatie a pielii cum ar fi eruptii cutanate tranzitorii, inrosire, prurit sau arsuri. Reactia adversa locala dispare de obicei dupa intreruperea tratamentului.
Exista posibilitatea unor reactii alergice sistemice. Rareori se pot produce reactii de tip anafilactic. Pot sa apara si reactii adverse digestive si renale dar acestea depind de durata tratamentului, de marimea leziunii, de cantitatea de crema administrata, de integritatea tegumentelor si de modul de administrare sub bandaj oclusiv.

Supradozaj

Nu au fost raportate inca cazuri de supradozaj. Sunt de asteptat reactii adverse sistemice semnificative datorate concentratiei de substante active adsorbite in caz de supradozaj.
In urma ingerarii accidentale a unei cantitati mai mari de catre un copil mic, se pot produce greata si voma. Se recomanda consult medical si tratament simptomatic.

Cum se pastreaza Ibalgin Sport

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius in ambalajul original.
A nu se utiliza dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

Informatii suplimentare

Compozitie

100 g crema Ibalgin Sport contin 5 g ibuprofen si 0,2 g heparinoid si excipienti: trigliceride cu lant mediu, stearil eter de macrogol, stearomacrogol 1050, hidroxietilceluloza, acid stearic, alcool cetostearilic, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, propilenglicol, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica
Preparate antiinflamatorii non-steroidiene pentru uz topic, antitrombotic.

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu, cu capac infiletabil alb, cu dispozitiv de strapungere, a 30 g crema.
Cutie cu un tub din aluminiu, cu capac infiletabil alb, cu dispozitiv de strapungere, a 50 g crema.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

ZENTIVA a.s., 10237 Praga 10 Dolni Mecholupy, Republica Ceha

Fabricant

ZENTIVA k.s., 10237 Praga 10 Dolni Mecholupy, Republica Ceha
Data ultimei verificari a prospectului Ianuarie, 2011

Citeste si despre:

Combaterea obezitatii prin sport Eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti 5 greseli majore in alegerea si purtarea pieselor de incaltaminte sport Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Care sunt optiunile de tratament pentru cancerul la san Cum sa faceti sport in aer liber daca suferiti de o alergie sezoniera Sfaturi pentru a face sport in ciuda unei vieti ocupate Beneficiile sportului asupra organismului Haine pe care sa nu le porti niciodata la sala de sport