IBALGIN BABY, suspensie orala

Prospect

Publicat: 13 Ianuarie 2010 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Ibalgin Baby si pentru ce se utilizeaza

Ibalgin Baby este un medicament care face parte din clasa antiinflamatoarelor si antireumaticelor nesteroidiene, derivati de acid propionic.

Indicatii

- tratamentul afectiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;

- tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase: cefalee, migrena (tratament si profilaxie), dureri dentare, dismenoree, dureri osteo-articulare si musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxatii, entorse);

- tratamentul simptomatic al febrei.

Ibalgin Baby este destinat in special copiilor cu varsta sub 12 ani, dar poate fi utilizat si de catre adultii si copiii cu varsta peste 12 ani in cazul in care acestia nu pot inghiti comprimatele.

Mod de administrare

Luati intotdeauna Ibalgin Baby exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Pentru tratamentul durerii si febrei: doza zilnica recomandata de Ibalgin Baby este de 20-30 mg ibuprofen/kg, administrata fractionat. Utilizand pipeta dozatoare gradata pentru administrare orala, in functie de varsta copilului, sunt recomandate urmatoarele doze:

De la 3-12 luni: 2,5 ml suspensie orala Ibalgin Baby (50 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.

De la 1-3 ani: 5 ml suspensie orala Ibalgin Baby (100 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.

De la 4-6 ani: 7,5 ml suspensie orala Ibalgin Baby (150 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.

De la 7-9 ani: 10 ml suspensie orala Ibalgin Baby (200 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.

De la 10-12 ani: 15 ml suspensie orala Ibalgin Baby (300 mg ibuprofen), de 3 ori pe zi.

Pentru tratamentul simptomatic al poliartritei reumatoide juvenile: doza zilnica recomandata este de 30-40 mg ibuprofen/kg, administrata fractionat in 3-4 prize.

Pentru tratamentul febrei post-imunizare: se administreaza o doza de 2,5 ml suspensie orala Ibalgin Baby (50 mg ibuprofen) urmata, daca este necesar, de o alta doza de 2,5 ml suspensie orala Ibalgin Baby, la intervale de 6 ore. Nu trebuie administrate mai mult de 100 mg ibuprofen intr-un interval de 24 ore. Daca, dupa 3 zile, febra nu se amelioreaza, se recomanda reevaluarea diagnosticului si tratamentului.

Medicamentul nu trebuie administrat la copiii cu varsta sub 3 luni, deoarece nu a fost stabilit profilul de siguranta si eficacitate la aceasta grupa de varsta.

Medicamentul se administreaza pe cale orala.

Ibalgin Baby este prevazut cu un dispozitiv aditional de administrare a suspensiei format din pipeta dozatoare gradata .

Inainte de administrarea fiecarei doze in parte, suspensia trebuie agitata puternic (aproximativ 5 secunde). Suspensia se administreaza cu o cantitate suficienta de lichid.

Se recomanda ca durata tratamentului sa nu depaseasca 7 zile.

Daca luati mai mult decat trebuie din Ibalgin Baby
Daca ati luat mai multe doze Ibalgin Baby decat trebuie, contactati imediat medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa luati Ibalgin Baby
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu utilizati medicamentul Ibalgin Baby daca:

- aveti sau ati avut alergie la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipientii medicamentului;

- ati avut bronhospasm, rinita, urticarie asociate administrarii acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;

- aveti sau ati avut ulcer gastro-duodenal, hemoragii gastro-intestinale, colita ulceroasa;

- aveti insuficienta renala severa sau insuficienta hepatica severa;

- aveti lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze;

- sunteti in ultimele 3 luni de sarcina;

- aveti insuficienta cardiaca severa.

Aveti grija deosebita cand utilizati Ibalgin Baby

- deoarece la unii pacienti care au utilizat ibuprofen au fost raportate hemoragii gastro-intestinale ocazional severe, ulceratii peptice si deci medicamentul trebuie administrat sub stricta supraveghere medicala la pacientii care prezinta boli active ale tractului gastro-intestinal sau au prezentat in antecedente astfel de afectiuni;

- la pacientii cu istoric de bronhospasm (cu precadere daca acesta a fost urmarea administrarii de medicamente);

- la pacientii cu afectarea functiilor renale si/sau hepatice sau cardiace. La acesti pacienti medicul va monitoriza periodic parametrii clinici si de laborator, mai ales daca este necesar tratament de lunga durata;

- la pacientii cu istoric de insuficienta cardiaca sau de hipertensiune arteriala;

- la pacientii cu deficite de coagulare si la pacientii aflati sub terapie cu anticoagulante.

Pacientii care prezinta tulburari de vedere la administrarea de Ibalgin Baby trebuie sa intrerupa tratamentul si sa efectueze un examen oftalmologic.

Medicamente precum Ibalgin Baby se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata recomandate pentru tratament.

Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Unele medicamente care sunt anticoagulante (actioneaza impotriva coagularii sangelui) (de exemplu acid acetilsalicilic/aspirina, warfarina, ticloplidina), unele medicamente care actioneaza impotriva tensiunii arteriale crescute (inhibitori de enzima de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamentele blocante ale beta receptorilor, antagonistii de angiotensina II), si chiar alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereti sfatul medicului inainte de a utiliza ibuprofen impreuna cu alte medicamente.

Intreractiuni medicamentoase

Ibuprofenul nu trebuie utilizat in acelasi timp cu acidul acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene, diuretice, anticoagulante, antihipertensive, ticlopidina, digoxina, fenitoina, litiu, glucocorticoizi, metotrexat.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Deoarece contine sorbitol (E 420), daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua/utiliza acest medicament.

Deoarece contin Sunset Yellow (E 110), Azorubina, Carmoizina (E 122) si Cochineal Red (E 124), pot provoca reactii alergice.

Sarcina si alaptarea

In primele 5 luni de sarcina utilizarea Ibalgin Baby se va face numai daca este absolut necesar si numai la indicatia clara a medicului si sub stricta lui supraveghere.

In ultimul trimestru de sarcina, administrarea ibuprofenului este contraindicata.

Deoarece ibuprofenul si metabolitii sai se excreta in laptele matern, ca masura de precautie se recomanda evitarea administrarii Ibalgin Baby in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Prin reactiile adverse pe care le poate determina somnolenta, ameteli sau depresie Ibalgin Baby influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Ibalgin Baby

Ibalgin Baby contine 1500 mg sorbitol si 5 mg zaharina sodica la fiecare 5 ml de suspensie.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Ibalgin Baby poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In general, Ibalgin Baby este bine tolerat de majoritatea persoanelor. Totusi, pot sa apara urmatoarele reactii adverse: durere sau disconfort gastric, greata, ulcer gastric, scaun colorat in negru, eruptii cutanate, mancarime, inrautatirea astmului bronsic, respiratie suieratoare inexplicabila sau dificultati in respiratie, tulburari hepatice si renale, dureri de cap, somnolenta, ameteli si tulburari ale auzului, si, rareori, eruptii cutanate, mancarimi ale pielii, descuamarea pielii, umflarea fetei.

Medicamente precum Ibalgin Baby se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (infarct miocardic) sau a accidentului vascular cerebral.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grav sau daca observati orice reactie advers nementionat in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Ibalgin Baby

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

A se pastra maxim 6 luni la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original, dupa prima deschidere a flaconului.

Nu utilizati Ibalgin Baby dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este ibuprofen 100 mg.

Celelalte componente sunt: sorbitol, celuloza dispersabila RC 591, carmeloza sodica 9M 31F, acid citric monohidrat, benzoat de sodiu, aroma de zmeura, zaharina sodica, polisorbat 60, extract roz de antocianina, apa purificata.

Ambalaj

Suspensie vascoasa de culoare roz ambalata intr-o cutie cu un flacon din sticla bruna a 100 ml suspensie orala, inchis cu capac din PP/ PE si o pipeta dozatoare (gradata), din PEJD.

Fabricant

ZENTIVA k.s.
U kabelovny 130, 102 37 Praga 10 Dolni Mecholupy,
Republica Ceha

Citeste si despre:

BABY EXPO, Editia 34 de Primavara isi deschide portile Informatii despre sanatatea orala Candidoza orala si aftele Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. 3 din 10 femei dezvolta un nou episod de infectie urinara in 12 luni de la prima infectie. Cum poti calcula care e riscul tau de a face o noua infectie si ce poti face ca sa le previi Igiena orala Bolile sistemice determinate de infectiile orale Sarcina si igiena orala Cancerul oral