HEPATHROMBIN, gel

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Indicatii
Pentru prevenirea si tratarea afectiunilor venoase, ca: tromboze, inflamatii ale venelor in tromboze (tromboflebite), crampe venoase (varice), vene intarite sau blocate, picioare umflate, crampe ale pulpei piciorului (carcei). In cazul ranilor produse in accidente si in sport, ca: hematoame, traumatisme, contuzii, intinderi de ligamente, tendoane, tasari, striviri, entorse. Pentru semne si cicatrizari imperfecte, precum si pentru sclerozari cicatriceale.

Doze si mod de administrare
Hepathrombin gel 50 000 se aplica de mai multe ori pe zi pe zonele afectate ale pielii. in cadrul tratamentului se pot face masaje cu preparatul. Pentru picioare, sensul frectionarii este de jos in sus. Pentru tromboze si tromboflebite (inflamari ale venelor in tromboze) nu se fac masaje. Nu se aplica pe mucoase si pe rani deschise. Hepathrombin - gel 50 000 nu va fi folosit dupa expirarea termenului de valabilitate.

Compozitie
Gel continand la 100 g: 50 000 U.I. heparin (mucosa); 250 mg alantoin, 275 mg dexpanthenol si substante auxiliare (tub cu 40 g gel).

Contraindicatii
Pana in prezent nu se cunosc.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. In cazul utilizarii medicamentului in dozele recomandate si datorita absorbtiei sistemice scazute a substantelor active este putin probabil sa se produca interactiuni medicamentoase semnificative clinic.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Medicamentul poate fi utilizat in sarcina si alaptare numai pe perioade scurte si la indicatia medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Hepathrombin nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse
Ocazional, pot fi semnalate reactii alergice. In astfel de situatii trebuie intrerupt imediat tratamentul.

Reactiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate si frecventa cu placebo. Foarte rar, a fost raportata aparitia de eruptii cutanate in urma aplicarii medicamentului. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Hepathrombin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Hepathrombin - Substantele active sunt: heparina sodica, alantoina si dexpantenol. Hepathrombin 300 UI/g, gel Un gram gel contine heparina sodica 300 UI, alantoina 2,5 mg si dexpantenol 2,5 mg. Hepathrombin 500 UI/g, gel Un gram gel contine heparina sodica 500 UI, alantoina 2,5 mg si dexpantenol 2,5 mg. - Celelalte componente sunt: carbomer 940, levomentol, edetat disodic, trolamina, oleum pini pumilionis, oleum pini silvestris, uleiuri eterice de lamaie, sorbitol lichid (necristalizabil), izopropanol, macrogol 6 glicerol caprilocaprat, polisorbat 80, apa purificata.

Cum arata Hepathrombin si continutul ambalajului

Gel transparent incolor, cu miros caracteristic de pin si alcool izopropilic. Cutie cu un tub din Al a 40 g gel

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul Stada Hemofarm S.R.L. Str. Zugrav Nedelcu nr. 3, Timisoara, Romania

Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2009

Citeste si despre:

Sapun de corp lichid, gel de dus sau sapun solid. Care este solutia potrivita? Aloe vera: beneficii si intrebuintari Consumul de fibre si flatulenta excesiva Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Proprietatile nestiute ale plantei aloe vera Sanatatea copilului vs inceperea scolii Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Cele mai bune moduri de a preveni roaderea unghiilor