FAMOTIDINA, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 27 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Famotidina si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Famotidina Zentiva este un medicament din grupa numita antagonisti ai receptorilor H2. Principala sa actiune este de a reduce cantitatea de acid secretata in stomac. Acest medicament este utilizat in:

- tratamentul ulcerului gastro-duodenal activ, esofagitei de reflux si altor stari hipersecretorii (de exemplu sindrom Zollinger-Ellison);

- profilaxia recidivarii ulcerului duodenal.

Acest medicament este un medicament destinat adultilor si varstnicilor. Famotidina Zentiva nu este recomandat pentru utilizarea la copii, datorita lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Famotidina Zentiva exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Comprimatele filmate se administreaza oral cu putina apa.

Adulti

Ulcer gasto-duodenal activ

Doza recomandata este de 40 mg famotidina, administrata oral, in priza unica, seara la culcare sau 20 mg famotidina de 2 ori pe zi, dimineata si seara, timp de 4-8 saptamani.

Profilaxia recidivelor in ulcerul duodenal

Doza recomandata este de 20 mg famotidina administrata oral, seara la culcare.

Esofagita de reflux

Doza uzuala este de 20 mg famotidina oral, de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de 4-8 saptamani. In esofagite de grad III-IV, doza poate fi crescuta la 40 mg famotidina de doua ori pe zi.

Sindrom Zollinger-Ellison

Doza initiala recomandata este de 20 mg famotidina administrata oral, la intervale de 6 ore. Doza de intretinere si durata tratamentului se stabilesc in functie de raspunsul terapeutic.

Insuficienta renala:

La pacientii cu insuficienta renala severa (clearance al creatininei

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Stenoza spinala cervicala Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer Mituri despre frumusete