EPILAT RETARD, comprimate

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Compozitie
Un comprimat contine 20 mg nifedipina retard.

Actiune terapeutica
Nifedipina este un blocant al canalelor lente de calciu cu efect vasodilatator coronarian si arterial periferic, cu scaderea rezistentei periferice. Asupra miocardului actiunea se exercita mai mult prin cresterea fluxului sanguin coronarian consecutiv cu scaderea incarcarii cardiacesi scaderea consumului de oxigen avand deci efect cardioprotector;reduce crizele anginoase, scade necesarul de nitroglicerina si creste toleranta la efort.
Indicatii
Toate formele de hipertensiune arteriala; boala coronariana: angina vasospastica (angor Prinzmetal, angor de repaus), angina cronica stabila (angor de efort) si angina primara; sindromul Raynaud.
Mod de administrare
Hipertensiune arteriala -un comprimat de 2 ori/zi; se poate creste la 2 comprimate de 2 ori/zi.
Angina asociata cu hipertensiunea arteriala -de efort: 1 comprimat de 2 ori/zi;
- primara: 1 comprimat de 3 ori/zi;
Prinzmetal -1 comprimat de 4 ori/zi.
Cardiomiopatie, insuficienta cardiaca congestiva cronica, insuficienta aortica severa 1-2 comprimate de 2 ori/zi.
Sindromul raynaud -1 - 2 comprimate de 2 - 3 ori/zi.
Contraindicatii
Sarcina, hipersensibilitate la nifedipina.

Reactii adverse
Apar foarte rar; in general sunt usoare si tranzitorii, ca: cefalee, tahicardie, hipotensiune, oboseala, reactii cutanate, tulburari digestive.

Interactiuni cu alte medicamente
Nifedipina poate creste efectul antihipertensiv al beta-blocantilor si toxicitatea digitalicelor prin cresterea concentratiei lor.

Citeste si despre:

Ce riscuri pentru sanatate presupune epilarea Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal Epilarea cu laser - riscuri si beneficii Betablocante adrenergice Cum poti profita de ultima tehnologie in materie de analize medicale #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Sindromul Piriformis Indepartarea parului in exces cu ajutorul laserului Boala Canavan Sarcina: Ce trebuie cunoscut despre administrarea vitaminelor prenatale
Cere sfatul medicului ×