CLARITROMICINA, comprimate filmate

Prospect

Publicat: 03 Noiembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021
Prospect CLARITROMICINA, comprimate filmate
  1. Ce este Claritromicina si pentru ce se utilizeaza
  2. Mod de administrare

Ce este Claritromicina si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Claritromicina este indicata in tratamentul infectiilor determinate de una sau mai multe microorganisme sensibile:

- infectii ale aparatului respirator superior, cum sunt sinuzite, faringite;
- infectii ale aparatului respirator inferior, cum sunt bronsita acuta, acutizarea bronsitei cronice, pneumopatie comunitara (la pacientii fara factori de risc, in absenta semnelor de gravitate clinica si in absenta manifestarilor clinice evocatoare ale etiologiei pneumococice); in caz de suspiciune de pneumopatie atipica, macrolidele sunt indicate in functie de teren si severitatea afectiunii;
- angina cu streptococ beta-hemolitic de grup A, ca alternativa la tratamentul cu beta- lactamine, indeosebi daca acesta nu poate fi utilizat;
- infectii usoare - moderate ale pielii si tesuturilor moi;
- infectii cu Mycobacterium avium la pacientii infectati cu HIV;
- infectii stomatologice;
- eradicarea infectiei cu Helicobacter pylori la pacientii cu ulcer gastro-duodenal, in asociere cu un alt antibiotic si un antisecretor.

Mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani

Sinuzite, acutizarea bronsitei cronice, pneumopatii comunitare: doza uzuala este de 1000 mg claritromicina pe zi, administrata fractionat in 2 prize.

Angina cu streptococ beta-hemolitic de grup A, infectii usoare - moderate ale pielii si tesuturilor moi, infectii stomatologice: doza uzuala este de 500 mg claritromicina pe zi, administrata fractionat in 2 prize.

Bronsita acuta: doza uzuala este de 500 - 1000 mg claritromicina pe zi in functie de gravitatea afectiunii, administrata fractionat in 2 prize.

Infectii cu Mycobacterium avium la pacientii infectati cu HIV:

- pacienti cu greutatea - pacienti cu greutatea >50 kg - doza uzuala este de 2000 mg claritromicina pe zi, administrata fractionat in 2 prize pe zi.

Eradicarea infectiei cu Helicobacter pylori la pacientii cu ulcer gastro-duodenal:

- doza uzuala este de 500 mg claritromicina dimineata si seara in asociere cu 1000 mg amoxicilina dimineata si seara si 20 mg omeprazol dimineata si seara, timp de 7 zile

sau

- doza uzuala este de 500 mg claritromicina dimineata si seara in asociere cu 1000 mg amoxicilina dimineata si seara si 30 mg lansoprazol dimineata si seara, timp de 7 zile.

Amoxicilina poate fi inlocuita de metronidazol sau tinidazol in doza de 500 mg dimineata si seara.

Copii sub 12 ani

Se recomanda utilizarea claritromicinei in concentratii adecvate varstei.

Insuficienta renala

La pacientii cu clearance al creatininei

Citeste si despre:

Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Sindromul Piriformis Metronidazolul si sarcina Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Laserele medicale care trateaza multe dintre afectiunile dermatologice si estetice vara! O metoda unica de tratament a oncologiei utilizata in Turcia! Stenoza spinala cervicala Vitamina C in viroza respiratorie Galactoreea – secretia lactata patologica Sciatica Durerea in cancer