Cimzia, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 10 Decembrie 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Cimzia si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Substanta activa din Cimzia, certolizumab pegol, este un medicament imunosupresiv, care reduce activitatea sistemului imunitar (sistemul natural de aparare al organismului). Acesta este alcatuit dintr-un anticorp monoclonal, certolizumab, care a fost pegilat (atasat unei substante chimice numite polietilen glicol). Un anticorp monoclonal este un anticorp (un tip de proteina) care a fost conceput pentru a recunoaste si a se fixa pe o anumita structura (numita antigen) din organism.

Cimzia se utilizeaza in combinatie cu un alt medicament, metotrexatul, pentru tratamentul adultilor cu poliartrita reumatoida activa moderata pana la severa (o boala care cauzeaza inflamarea articulatiilor). Medicamentul se utilizeaza atunci cand boala nu raspunde in mod adecvat la alte tratamente, precum metotrexatul. Cimzia poate fi, de asemenea, administrata ca monoterapie, atunci cand tratamentul cu metotrexat nu este adecvat. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Mod de administrare

Tratamentul cu Cimzia trebuie initiat doar de un medic specialist cu experienta in diagnosticarea si tratamentul poliartritei reumatoide. Cimzia se administreaza prin injectie subcutanata, de obicei in coapsa sau abdomen (stomac). Tratamentul incepe cu o doza de 400 mg administrata prin doua injectii. Aceasta doza este urmata de o alta doza de 400 mg la doua si la patru saptamani. Ulterior, pacientului trebuie sa i se administreze o doza de intretinere de 200 mg, printr-o singura injectie, la fiecare doua saptamani. Dupa ce primesc instruirea corespunzatoare, pacientii isi pot administra singuri Cimzia, daca medicul lor curant este de acord. Pacientii carora li se administreaza Cimzia trebuie sa primeasca un card special de avertizare care prezinta rezumatul informatiilor privind siguranta medicamentului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Cimzia nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la certolizumab pegol sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Se interzice administrarea medicamentului pacientilor cu tuberculoza activa, alte infectii severe sau insuficienta cardiaca moderata pana la severa (o incapacitate a inimii de a pompa suficient sange in organism).

Precautii

Infectii
Pacientii trebuie monitorizati cu atentie pentru identificarea semnelor si simptomelor de infectie, inclusiv a tuberculozei, inainte, in timpul si dupa tratamentul cu Cimzia. Deoarece eliminarea de certolizumab pegol poate dura pana la 5 luni, monitorizarea trebuie continuata pe tot parcursul acestei
perioade.
Tratamentul cu Cimzia nu trebuie initiat in cazul pacientilor cu infectii active importante din punct de
vedere clinic, inclusiv infectii cronice sau localizate, pana cand acestea nu sunt controlate.
Pacientii care dezvolta o infectie noua pe durata tratamentului cu Cimzia trebuie monitorizati cu
atentie. Administrarea Cimzia trebuie intrerupta daca un pacient prezinta o noua infectie grava pana
cand infectia este controlata.
Este necesara prudenta din partea medicilor atunci cand trebuie sa se ia in considerare recomandarea tratamentului cu Cimzia la pacientii cu antecedente de infectii recidivante ori oportuniste sau cu
conditii subiacentecare pot predispune pacientii la infectii, incluzand utilizarea concomitenta a medicamentelor imunosupresoare.
Pacientii cu poliartrita reumatoida pot sa nu prezinte simptomele tipice de infectie, inclusiv febra, din
cauza bolii lor si a medicamentelor concomitente. De aceea, identificare precoce a oricarei infectii,
mai ales recunoasterea precoce a prezentarilor clinice atipice ale infectiilor grave este esentiala pentru
reducerea la minim a intarzierii diagnosticarii si pentru initierea tratamentului.
Infectii grave, inclusiv sepsis si tuberculoza (inclusiv cea miliara, diseminata si formele extrapulmonare) si alte infectii oportuniste (de exemplu histoplasmoza, nocardia, candidoza) au fost raportate la pacientii care utilizeaza Cimzia. Unele dintre aceste evenimente au fost letale.

Tuberculoza
Inainte de initierea tratamentului cu Cimzia, toti pacientii trebuie evaluati atat pentru depistarea tuberculozei active cat si a celei inactive (latente). Aceasta evaluare trebuie sa includa
o anamneza medicala detaliata a pacientilor cu antecedente personale de tuberculoza, sau un posibil contact anterior cu pacienti cu tuberculoza activa, precum si tratament imunosupresor anterior si/sau prezent.
La toti pacientii trebuie efectuate testele de screening adecvate, de exemplu intradermoreactia la
tuberculina si radiografia toracica (se pot aplica recomandarile locale). Se recomanda ca efectuarea
acestor teste sa fie inregistrata in cardul de avertizare al pacientului.
Se reaminteste medicilor care prescriu acest medicament de riscul aparitiei rezultatelor fals negative ale intradermoreactiei la tuberculina, mai ales la pacientii care sunt grav bolnavi sau cu imunitatea compromisa.
Daca este diagnosticata tuberculoza activa, inainte de initierea sau in timpul tratamentului, tratamentul cu Cimzia nu trebuie initiat sau trebuie sa fie intrerupt.
Daca este suspectata tuberculoza inactiva (latenta), trebuie solicitat consultul unui medic specialist in
tratamentul tuberculozei. In toate situatiile descrise in continuare, trebuie analizat cu foarte mare
atentie raportul risc/beneficiu al tratamentului cu Cimzia.
Daca este diagnosticata tuberculoza latenta, inainte de initierea tratamentului cu Cimzia trebuie initiat
un tratament antituberculos corespunzator in conformitate cu recomandarile locale.
Utilizarea tratamentului antituberculos trebuie, de asemenea, luata in considerare inainte de initierea
tratamentului cu Cimzia la pacientii cu antecedente de tuberculoza latenta sau activa pentru care nu se
poate confirma o perioada corespunzatoare de tratament, si la pacientii care au factori de risc semnificativ pentru tuberculoza in ciuda testului negativ pentru tuberculoza latenta. Testele biologice pentru screening-ul tuberculozei trebuie luate in considerare inainte de inceperea tratamentului cu Cimzia daca exista posibilitatea unei infectii tuberculoase latente, indiferent de vaccinarea BCG.
Chiar daca s-a efectuat tratament profilactic anterior sau concomitent pentru tuberculoza, au aparut
cazuri de tuberculoza activa la pacientii tratati cu antagonisi de TNF, inclusiv Cimzia. Unii pacienti
care au fost tratati cu succes pentru tuberculoza activa, au dezvoltat din nou tuberculoza in timpul
tratamentului cu Cimzia.

Pacientii trebuie sfatuiti sa solicite consult medical daca in timpul sau dupa tratamentul cu Cimzia
apar semne/simptome care sugereaza infectia tuberculoasa (de exemplu tuse persistenta, astenie/scadere ponderala, subfebrilitate, apatie).

Reactivarea virusului hepatic B (VHB)
Au fost raportate cazuri de reactivare a hepatitei B la pacientii tratati cuun antagonist deTNF, inclusiv certolizumab pegol, care sunt purtatori cronici ai acestui virus (adica, pozitivi pentru antigenul de suprafata). Unele cazuri au avut un deznodamant letal.
Inainte de initierea tratamentului cu Cimzia, pacientii trebuie testati daca au infectie cu VHB. Pentru cazul pacientilor care prezinta test pozitiv pentru infectia cu VHB, se recomanda consultarea cu un medic cu
expertiza in tratamentul hepatitei de tip B. Purtatorii de VHB care necesita tratament cu Cimzia trebuie monitorizati indeaproape pentru descoperirea semnelor si simptomelor infectiei active cu VHB pe toata durata tratamentului si apoi timp de mai multe luni dupa incheierea acestuia. Nu sunt disponibile date adecvate cu privire la tratamentul pacientilor purtatori de VHB cu antivirale in asociere cu antagonisti
de TNF, pentru preventia reactivarii infectiei cu VHB. La pacientii la care se produce reactivarea infectiei cu VHB, administrarea Cimzia trebuie oprita si trebuie inceput un tratament anti-viral eficace alaturide terapie de sustinereadecvata.

Afectiuni maligne si tulburari limfoproliferative
Nu se cunoaste rolul potential al tratamentului cu antagonist de TNF in ceea ce priveste aparitia
afectiunilor maligne. Este necesara precautie cand se ia in considerare tratamentul cu antagonisti de
TNF la pacientii cu antecedente de afectiuni maligne sau cand se ia in considerare continuarea
tratamentului la pacientii la care apar afectiuni maligne.
Pe baza cunostintelor actuale, nu poate fi exclus riscul aparitiei limfoamelor, a leucemiei sau a altor
afectiuni maligne la pacientii tratati cu antagonisti de TNF.
In studiile clinice cu Cimzia si alti antagonisti de TNF, au fost raportate mai multe cazuri de limfom si
alte afectiuni maligne in cazul pacientilor carora li s-au administrat antagonisti de TNF, comparativ cu
pacientii din grupul de control carora li s-a administrat placebo. In experienta de dupa punerea pe piata au fost raportate cazuri de leucemie la pacienti tratati cu un antagonist de TNF. Exista un risc de fond crescut privind aparitia limfoamelor si a leucemiei la pacientii cu poliartrita reumatoida cu boala inflamatorie foarte activa si de lunga durata, care complica estimarea gradului de risc. Nu au fost derulate studii clinice care sa includa pacienti cu afectiuni maligne in antecedente sau pacienti care au continuat tratamentul cu Cimzia dupa aparitia de boli maligne in timpul acestui tratament.

Cancere cutanate
Melanomul si carcinomul cu celule Merkel au fost raportate la pacienti carora li s-au administrat antagonisti de TNF, inclusiv certolizumab pegol. Se recomanda examinarea periodica a pielii la toti pacientii, in special la cei care prezinta factori de risc pentru cancerul cutanat.

Afectiuni maligne la copii si adolescenti

In experienta de dupa punerea pe piata au fost raportate afectiuni maligne, unele letale, in cazul copiilor, adolescentilor si tinerilor adulti (cu varsta pana la 22 ani) tratati cu antagonisti de TNF (tratamentul a fost initiat la o varsta mai mica sau egala cu 18 ani). Aproximativ jumatate din cazuri au fost limfoame. Celelalte cazuri au fost reprezentate de o varietate de malignitati, inclusiv malignitati rare, asociate de obicei cu suprimarea functiei imune. Riscul dezvoltarii malignitatilor la copii si adolescenti tratati cu antagonisti de TNF nu poate fi exclus.
Dupa punerea pe piata s-au raportat cazuri de limfom hepatosplenic cu celule T (LHSCT) la pacienti
tratati cu antagonisti TNF. Acest tip rar de limfom cu celule T este o afectiune cu evolutie grava si de obicei este letala. Majoritatea cazurilor raportate pentru antagonisti de TNF au aparut la pacieni adolescenti si tineri adulti cu boala Crohn sau colita ulceroasa. Aproape tuturor acestor pacieni li se administrase tratament cu imunosupresivele azatioprina si/sau 6-mercaptopurina concomitent cu un antagonist de TNF la momentul diagnosticului sau anterior acestuia. Nu poate fi exclus riscul de
aparitie a limfomului hepatosplenic cu celule T la pacientii tratati cu Cimzia.
Boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) intr-un studiu clinic de tatonare evaluand utilizarea altui antagonist de TNF, infliximab, au fost raportate mai multe cazuri de afectiuni maligne, mai ales la nivelul plamanului, capului sau gatului, la pacientii cu boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) moderata pana la severa, tratati cu infliximab, comparativ cu un grup de control.
Toti pacientii aveau un istoric de fumat in exces. De aceea, este necesara precautie atunci cand se utilizeaza orice antagonist de TNF la pacientii cu BPOC, precum si la pacientii cu risc crescut
pentru afectiunile maligne cauzate de fumatulexcesiv.

Insuficienta cardiaca congestiva
Cimzia este contraindicat la pacientii cu insuficienta cardiaca moderata sau severa.
Intr-un studiu clinic utilizand alt antagonist de TNF, a fost observata agravarea insuficientei cardiace
congestive si cresterea mortalitatii determinate de insuficienta cardiaca congestiva. Au fost raportate,
de asemenea, cazuri de insuficienta cardiaca congestiva la pacientii cu poliartrita reumatoida
tratati cu Cimzia. Cimzia trebuie utilizat cu prudenta la pacientii cu insuficienta cardiaca usoara (clasa I/II
NYHA). Tratamentul cu Cimzia trebuie intrerupt la pacientii la care apar simptome noi de insuficienta cardiaca congestiva sau se agraveaza cele preexistente.

Reactii hematologice
Au fost raportate cazuri rare de pancitopenie, inclusiv anemie aplastica, in cazul tratamentului cu
antagonisti de TNF. in cazul tratamentului cu Cimzia au fost raportate reactiile adverse la nivelul
sistemului hematopoietic, inclusiv citopenie semnificativa clinic (de exemplu leucopenie, pancitopenie, trombocitopenie). Toti pacientii tratati cu Cimzia trebuie atentionati sa solicite imediat consult medical
daca apar semne si simptome care sugereazatulburari hematologice (de exemplu febra persistenta, echimoze, sangerare, paloare). Intreruperea tratamentului cu Cimzia trebuie luata in considerare in cazul pacientilor care au tulburari hematologice semnificative.

Evenimente neurologice
Utilizarea de antagonisti de TNF a fost asociata in cazuri rare cu debutul sau exacerbarea simptomelor
clinice si/sau a parametrilor radiologici de boala demielinizanta, inclusiv a sclerozei multiple. In cazul
pacientilor cu afectiuni demielinizante preexistente sau cu debut recent, beneficiile si riscurile tratamentului cu antagonist de TNF trebuie monitorizate cu atentie inainte de inceperea tratamentului
cu Cimzia. La pacientii tratati cu Cimzia au fost raportate cazuri rare de tulburari neurologice, inclusiv tulburari convulsive, nevrita si neuropatie periferica.

Hipersensibilitate
Au fost raportate cazuri rare de reactii severe de hipersensibilitate dupa administrarea Cimzia.
Unele dintre aceste reactii au aparut dupa prima administrare a Cimzia.
Daca apar reactii severe, administrarea Cimzia trebuie sa fie intrerupta imediat si trebuie instituit tratament corespunzator.
Exista date limitate privind utilizarea Cimzia la pacientii care au prezentat o reactie severa de hipersensibilitate la un alt antagonist de TNF; la acesti pacienti este necesara precautie.

Imunodeprimare
Deoarece factorul de necroza tumorala (TNF) mediaza inflamatia si moduleaza raspunsul imun celular, exista posibilitatea ca antagonistii de TNF, inclusiv Cimzia, sa provoace immunodeprimare, care afecteaza apararea gazdei impotriva infectiilor si neoplaziilor.

Autoimunitate
Tratamentul cu Cimzia poate determina formarea de anticorpi antinucleari (ANA) si, mai putin frecvent, aparitia unuisindrom pseudolupic. Nu este cunoscut impactul pe termen lung al tratamentului cu Cimzia privind dezvoltarea bolilor autoimune. Tratamentul cu Cimzia trebuie intrerupt daca la un pacient apar simptome sugestive de sindrom asemanator lupusului. Tratamentul cu Cimzia nu a fost studiat in mod special la pacienti cu lupus.

Vaccinari
Pacientilor tratati cu Cimzia li se pot efectua vaccinari, cu exceptia vaccinurilor cu virus viu. Nu sunt
disponibile date privind raspunsul la vaccinarile cu virus viu sau transmiterea secundara a infectiei de
catre vaccinurile cu virus viu la pacienti tratati cu Cimzia. Vaccinurile cu virus viu nu trebuie administrate in timpul tratamentului cu Cimzia. Intr-un studiu clinic controlat placebo efectuat la pacienti cu artrita reumatoida, a fost observat un raspuns umoral similar intre tratamentul cu Cimzia si administrarea de placebo atunci cand vaccinul polizaharidic pneumococic si vaccinul gripal au fost administrate simultan cu Cimzia.
Pacientii la care s-a administrat concomitent Cimzia si metotrexat au avut un raspuns umoral mai redus in comparatie cu pacientii la care s-a administrat Cimziain monoterapie. Nu este cunoscuta semnificatia clinica a acestei constatari.
Utilizarea concomitenta cu alte produse biologice in cadrul studiile clinice in care s-a utilizat concomitent anakinra (un antagonist de interleukina-1) sau abatacept (un modulator CD28) si un alt antagonist de TNF, etanercept, au fost raportate infectii severe si neutropenie, fara evidentierea unor beneficii suplimentare comparativ cu administrarea de antagonist de TNF in monoterapie. Din cauza tipului de evenimente adverse intalnite in cazul administrarii terapiei simultane cu antagonist de TNF, fie abatacept, fie anakinra, toxicitate similara poate rezulta, de asemenea, si in cazul administrarii concomitente de anakinra sau abatacept si alti antagonisti de TNF. De aceea, nu este recomandata utilizarea Cimzia in asociere cu anakinra sau abatacept.

Chirurgie
Exista experienta limitata cu privire la siguranta procedurilor chirurgicale la pacientii tratati cu Cimzia.
Daca se intentioneaza sa se efectueze o interventie chirurgicala, trebuie luat in considerare timpul de injumatatire de 14 zile al certolizumab pegol. In cazul in care un pacient necesita interventie chirurgicala in timpul tratamentului cu Cimzia, trebuie monitorizat atent in vederea depistarii infectiilor si trebuie luate masuri corespunzatoare.
Teste ale timpului de tromboplastina partial activata (aPTT)
La pacientii tratati cu Cimzia a fost identificata interferenta cu anumite teste de coagulare. Cimzia poate cauza cresterea eronata a valorilor aPTT la pacientii cu anomalii de coagulare. Acest efect s-a observat in cazul testului PTT- anticoagulant lupic (AL) si a testelor automate pentru timpul de tromboplastina partial activata tinta standard (STA-PTT) de la Diagnostica Stago si a testelor cu lichid HemosIL APTT-SP si cu HemosIL cu dioxid de siliciu liofilizat de la Instrumentation Laboratories. De asemenea, pot fi afectate si alte teste aPTT. Nu exista nicio dovada ca tratamentul cu Cimzia ar avea vreun efect asupra coagularii in vivo. Dupa ce pacientii sunt tratati cu Cimzia, trebuie acordata atentie la interpretarea rezultatelor de coagulare anormale. Nu s-au observat interferente cu testele timpului de trombina (TT) si ale timpului de protrombina (TP).

Pacienti varstnici
Desi experienta este limitata in cadrul studiilor clinice, se pare ca a existat o incidenta mai mare a infectiilor in randul pacientilor 65 de ani, comparativ cu pacientii tineri. Este necesara precautie in cazul tratarii pacientilor varstnici si trebuie acordata o atentie speciala avand in vederea paritia infectiilor.

Interactiuni medicamentoase

Tratamentul concomitent cu metotrexat, corticosteroizi, medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) si analgezice, bazat pe o analiza farmacocinetica populationala, nu a evidentiat niciun efect
asupra farmacocineticii certolizumabului pegol.
Nu este recomandata utilizarea de certolizumab pegol in asociere cu anakinra sau abatacept.
Administrarea concomitenta de Cimzia cu metotrexat nu a avut efecte semnificative asupra
farmacocineticii metotrexatului. In cazul compararii studiilor, farmacocinetica certolizumabului pegol
a fost similara cu cea observata anterior la subiectii sanatosi.

Sarcina si alaptarea

Femei cu potential fertil
Femeile cu potential fertil trebuie sa utilizeze mijloace contraceptive adecvate pentru a preveni aparitia sarcinii si sa continue utilizarea acestora pe o perioada de cel putin 5 luni de la intreruperea
tratamentului cu Cimzia.

Sarcina
Nu exista date adecvate privind utilizarea Cimzia la femeile gravide.
Studiile la animale utilizand un anticorp de rozatoare anti TNF-alfa de sobolan nu au evidentiat dovezi de
afectare a fertilitatii sau de efecte nocive asupra fatului. Dar acestea sunt insuficiente in ceea ce
priveste toxicitatea asupra functiei de reproducere la om. Administrarea Cimzia in timpul sarcinii poate afecta raspunsul imun normal al nou-nascutului din cauza actiunii medicamentului de inhibare a TNF-alfa. De aceea, Cimzia nu este recomandat in timpul sarcinii.
Studiile non-clinice sugereaza un nivel redus sau neglijabil al transferului prin placenta pentru un
fragment Fab omolog cu certolizumab pegol (fara parte Fc ).
Date clinice limitate arata niveluri reduse ale certolizumab pegol in plasma unui sugar nascut de o femeie tratata. Prin urmare, 8 acesti sugari pot fi expusi unui risc crescut de infectie. Administrarea vaccinurilor cu virus viu la sugarii expusi in utero la certolizumab nu este recomandata pentru cel putin
5 luni de la ultima administrare a certolizumab la mama in cursul sarcinii.

Alaptarea
Exista informatii insuficiente referitoare la excretia de certolizumab pegol in laptele uman sau animal.
Avand in vedere ca imunoglobulinele se excreta in lapte uman nu poate fi exclus un risc pentru sugar.
Trebuie luata o decizie privind continuarea/intreruperea alaptarii sau continuarea/intreruperea
tratamentului cu Cimzia tinand cont de beneficiul alaptarii copilului si beneficiul tratamentului cu
Cimzia pentru femeie.

Fertilitatea
Au fost observate efecte asupra masuratorilor motilitatii spermatozoizilor si o tendinta de reducere a
numarului lor la masculii de rozatoare, fara efect evident asupra fertilitatii.
Intr-un studiu clinic efectuat in vederea evaluarii efectului certolizumab pegol asupra parametrilor de
calitate ai spermei, au fost randomizati 20 de subiecti sanatosi de sex masculin pentru a li se
administra o singura doza subcutanata de 400 mg de certolizumab pegol sau placebo. Pe parcursul
perioadei de urmarire de 14 saptamani, nu a fost observat niciun efect al tratamentului cu
certolizumab pegol asupra parametrilor calitatii spermei in comparatie cu administrare de placebo.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Cimzia poate avea o influenta mica asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Dupa administrarea Cimzia poate sa apara ameteala (inclusiv vertij, tulburari de vedere si fatigabilitate).

Reactii adverse posibile

Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Cimzia sunt infectiile bacteriene, inclusiv abcesele (cavitati cu puroi), infectiile virale (inclusiv herpes, papilomavirus si gripa), afectiunile eozinofilice (tulburari ale eozinofilelor, un tip de leucocite), leucopenia (numar scazut de leucocite, inclusiv numar scazut de neutrofile si limfocite), durerile de cap (inclusiv migrena), anomaliile senzoriale (precum amorteala, furnicaturile, senzatia de arsura), hipertensiunea (nivel ridicat al tensiunii arteriale), hepatita (inflamarea ficatului), inclusiv niveluri crescute de enzime hepatice, eruptiile cutanate, febra, durerea, astenia (slabiciune), pruritul (mancarime) si reactiile la locul injectiei.

Informatii suplimentare

Compozitie

Cimzia este o solutie injectabila care contine substanta activa certolizumab pegol. Este disponibil in seringa preumpluta (200 mg/ml).

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

UCB Pharma S.A.
Allee de la Recherche 60
B-1070 Bruxelles
Belgia

Ambalaj

Seringa preumpluta (sticla de tip I) a un ml cu un cap de piston (cauciuc bromobutilic), care contine
cetolizumab pegol 200 mg.
Cutie cu 2 seringi preumplute si 2 tampoane cu alcool.
Ambalaj multiplu care contine 6 seringi preumplute (3 cutii cu cate 2 seringi) si 6 tampoane cu alcool
(3 cutii cu cate 2 tampoane).
Ambalaj multiplu care contine 10 seringi preumplute (5 cutii cu cate 2 seringi) si 10 tampoane cu
alcool (5 cutii cu cate 2 tampoane).
Cutie cu 2 seringi preumplute cu teaca protectoare a acului si 2 tampoane cu alcool
(pentru utilizarea numai de catre profesionistii din domeniul sanatatii).
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate

Data ultimei reinnoiri a autorizatiei: 16 Mai 2014

Citeste si despre:

Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Morfina Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate