BROMHEXIN 8, solutie interna

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 16 Aprilie 2021

Ce este Bromhexin 8, solutie interna si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Fluidifica secretiile traheobronsice vascoase in afectiuni acute si cronice ale cailor respiratorii. In tulburari de formare si transport al secretiilor.

Mod de administrare

Daca nu se prescrie altfel se administreaza bromhexin 8 - solutie de 3 ori/zi:
Adulti si tineri peste 14 ani: 23-47 picaturi (corespunzator la 8-16 mg bromhexin-HCI) (Doza unica); 41 picaturi - 48 mg bromhexin-HCI (Doza zilnica maxima)
Copii de 6-14 ani ca si pacientii sub 50 kg: 23 picaturi (corespunzator la 8 mg bromhexin-HCI) (Doza unica); 69 picaturi - 24 mg bromhexin-HCI (Doza zilnica maxima)
Copii sub 6 ani: 12 picaturi (corespunzator la 4 mg bromhexin-HCI) (Doza unica); 36 picaturi - 12 mg bromhexin-HCI (Doza zilnica maxima)
In cazul insuficientei renale severe (capacitatea redusa a rinichilor de epurarea substantelor cu eliminare exclusiv renala) se reduce doza de intretinere sau se mareste intervalul dintre doze, in functie de gravitatea bolii.
Se administreaza cu putin lichid. Actiunea Bromhexinului de fluidificare a secretiei poate fi sustinuta printr-un aport suficient de lichide. Durata administrarii este in functie de evolutia bolii. Valabilitate: Nu se mai utilizeaza dupa expirareatermenului de valabilitate.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Sunt boli sau circumstante pentru care unele medicamente nu sunt prescrise sau pot fi prescrise numai dupa un examen atent al medicului, care va aprecia global proportia favorabila dintre beneficiul terapeutic si eventualele reactii nedorite. Pentru aceasta, medicul trebuie sa examineze atent in ce constau contraindicatiile si se va informa despre antecedente, boli insotitoare, despre circumstantele speciale de viata. Contraindicatiile se pot stabili si dupa inceperea tratamentului cu acest produs. In acest caz, informati medicul. Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate la bromhexin sau la una din componentele produsului. Deoarece pana in prezent nu exista suficienta experienta privind utilizarea Bromhexin-ului in perioada de sarcina, nu este indicata administrarea acestuia. Bromhexin trece in laptele matern in cantitate mica. Nu trebuie administrat in perioada de lactatie.

Precautii

Acest medicament contine 41% vol. alcool. In indicatiile de dozare trebuie tinut cont de faptul ca la fiecare administrare se iau in calcul pana la 0,66 g alcool. Exista un risc pentru bolnavii hepatici, alcoolici, epileptici, cu leziuni cerebrale, gravide si copii. Actiunea altor medicamente poate fi diminuata sau potentata. Medicamentul nu se pastreaza la indemana copiilor.

Interactiuni medicamentoase

Actiunile unor medicamente pot fi influentate de administrarea concomitenta a altor preparate. Daca folositi constant un medicament sau l-ati utilizat pana de curand, sau doriti sa il utilizati impreuna cu medicamentul de fata, este bine sa consultati medicul. Acesta va poate spune daca, in conditiile date, sunt probleme de toleranta a produsului sau daca sunt necesare masuri speciale, ca, de exemplu, stabilirea unei doze noi, in cazul utilizarii acestui medicament. Nu este indicata administrarea concomitenta cu inhibitori ai tusei, de exemplu codeina, deoarece este oprita expectoratia. Acest aspect este valabil mai ales pentru orele din timpul noptii. Administrarea concomitenta de Bromhexin si antibiotice (eritromicina, cefalexin, oxitetraciclina) favorizeaza trecerea antibioticelor in tesutul pulmonar.

Reactii adverse posibile

Medicamentele pot avea, pe langa actiunile principale, si actiuni nedorite, asa numitele reactii adverse, care au fost semnalate in timpul administrarii Bromhexin-ului, dar care nu se manifesta la fiecare pacient. Acestea sunt, dupa cum urmeaza:
In cazuri rare: tulburari gastrointestinale precum si reactii de hipersensibilitate, cum ar fi reactii cutanate sau mucoase, edemul fetei, apnee, hipertermie cu frison.
In cazuri izolate: simptome de soc prin reactie de hipersensibilitate de tip imediat.

Informatii suplimentare

Compozitie

1 ml (= 23 picaturi) contine: bromhexina hidroclorica 8 mg, ulei de fenicul 0,74 mg, ulei de anason 0,25 mg. Contine 41 vol.% alcool. Excipienti: Zaharoza, etanol, fosfat de potasiu, dinatrium-monohidrogen fosfat - dodecahidrat, trietilenglicol, polisorbat 80, aromatizanti.

Citeste si despre:

Cele mai eficiente solutii naturale care te scapa de acnee si de pistrui 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor Caderea parului, solutii performante 10 solutii eficiente pentru combaterea congestiei nazale 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi Excelenta in medicina prin sistemul medical privat Metode moderne care fac posibila obtinerea sarcinii si a nasterii unui copil sanatos in 2023 Solutii de urgenta pentru herpes, cearcane si cosuri De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate Cistitele repetate la femei, solutii numeroase in farmacii, dar care au sustinere stiintifica? Partea I Organismul tau are nevoie de peptide naturale - solutia pentru o slabire sanatoasa si detoxfiere naturala Solutii naturale pentru hipotiroidism