Cele mai eficiente solutii naturale care te scapa de acnee si de pistrui

Actualizat: 18 Aprilie 2017
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pistruii si cosurile provocate de acnee te impiedica sa ai tenul pe care ti-l doresti? Pentru a putea ameliora aceste probleme, avem la indemana solutii eficiente si ieftine din natura, la care putem apela oricand.

Pistruii apar atunci cand productia de melanina, tesut care protejeaza pielea, este mai ridicata in anumite zone.

In timpul verii, pistruii pot fi mai accentuati, iarna fiind mai putin vizibili.

Acneea poate aparea la orice varsta, fiind o consecinta a excesului de sebum. Se manifesta prin aparitia unor cosuri dureroase, cu aspect neplacut.

Aceste probleme ale tenului pot fi insa ameliorate si prevenite cu ajutorul leacurilor naturale.

Solutii contra acneei

Un remediu eficient impotriva acneei este zeama de lamaie, datorita proprietatilor sale astringente si antiinflamatoare.

Se stoarce zeama de la o lamaie si se aplica direct pe cosuri, de doua ori pe zi, pana cand problema se amelioreaza. Zeama de lamaie se poate dizolva cu putina apa.

Pentru a trata acneea, se poate utiliza si uleiul din arbore de ceai. Se fierb 250 ml de apa, iar cand acesta incepe sa clocoteasca, se adauga cateva picaturi de ulei si se lasa la infuzat un sfert de ora. Apoi, cu ajutorul unei dischete demachiante, se aplica pe ten.

Fata mai poate fi curatata cu ceai de musetel sau ceai de galbenele, care sunt cunoscute pentru proprietatile antibacteriene si calmante.

Usturoiul, unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, este util contra acneei. Are, de asemenea, si un continut important de alicina si de sulf, substante care lupta impotriva acneea.

Se poate prepara o masca, din cativa catei de usturoi bine pisati si amestecati cu iaurt obtinut din lapte de capra. Se lasa sa actioneze cinci minute, dupa care se clateste fata cu apa calduta. Masca poate fi facuta de doua-trei ori pe saptamana.

Feliile proaspete de castravete, aplicate direct pe cosuri, timp de 10-15 minute grabesc vindecarea acneei.

O alta solutie la care puteti apela o reprezinta sapunul cu sulf, care poate fi utilizat in fiecare zi. Tratamentul intern cu zinc, care presupune administrarea de capsule cu zinc, de doua ori pe zi, timp de o luna, este, de asemenea, eficient.

Cum pot fi ameliorati pistruii

Pentru ca pistruii sa nu mai fie foarte vizibili puteti prepara o masca din smantana proaspata cu putina miere. Acidul lactic din smantana este cel care ajuta la eliminarea pistruilor.

Zeama de lamaie, care da rezultate bune si in tratamentul acneei, este eficienta si pentru persoanele care se confrunta cu pistrui. Se aplica in locurile in care se afla pistruii, in fiecare zi. Tamponati usor, lasati sa se usuce, dupa care spalati-va cu apa calduta.

Papadia este, de asemenea, o solutie eficienta. Peste o lingura de flori si tulpini uscate de planta se toarna putina apa calduta, putina miere si o lingurita de zeama de lamaie. Se amesteca bine, dupa care se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze timp de� zece minute, dupa care se clateste.

Remediul este recomandat de trei ori pe saptamana, pana la ameliorarea problemei.

Ceapa este o leguma utila celor cu pielea pistruiata. Se taie felii de ceapa si se maseaza zonele afectate de pistrui.

Sulful continut de ceapa ajuta la ameliorarea treptata a pistruilor, astfel ca acestia devin din ce in ce mai putin vizibili.


Facilitati de tratament

Clinici si cabinete medicale

Episculpt Beauty Sibiu
Tel: 0757758837
Selimbar, Doamna Stanca 5F

Citeste si despre:

Beneficiile ananasului pentru sanatate Frumusete din interior catre exterior Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor Efectele nocive ale soarelui Acneea neonatala Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata Beneficiile pentru sanatate ale papadiei Tratamente cosmetice pentru pielea imbatranita Tipuri de neurofibromatoza Dermatilomania (Tulburarea de provocare a excoriatiilor) Arsurile solare, remedii naturiste