Apimag

Prospect

Publicat: 11 Ianuarie 2010 | Actualizat: 08 Aprilie 2024

Ce este Apimag si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Produsul APIMAG contine saruri de magneziu asociate cu produse apicole: polen, laptisor de matca si extract de propolis.Sarurile de magneziu actioneaza in organism prin componenta cationica i anionica. magneziul asigura fiziologia normala a celulelor nervoase, musculare, cardiace, renale si endocrine. Lipsa sa din alimentatie, printr-un aport insuficient, determina disconfort biologic, care prin cronicizare, devine cauza determinanta in constipatie cronica, spasmofilie, tulburari endocrine, tulburari de climacteriu, modificari ale activitatii cerebrale, cardiace, stari alergice, etc.APIMAG este benefic si in starile de suprasolicitare fizica sau intelectuala.Metabolismul magneziului include ca etape absorbtia intestinala si transportul in organism pana la nivel celular. In conditii patologice aceste etape nu se mai realizeaza optim. Adaosul de produse apicole (polen, laptisor de matca si extract de propolis) corecteaza metabolismul magneziului in etapele deficitare. In plus, prin continutul acestor produse apicole, se asigura organismului si un aport energetic suplimentar prin polen (care este bogat in proteine, vitamine, enzime), laptisor de matca (care are o actiune complexa in regenerarea celulelor), cat si prin propolis,care detine un spectru larg de actiune biologica datorita continutului in balsamuri, uleiuri eterice, substante analgezice, flavone si rezine biologic active.

Adjuvant in tratamentul carentei de magneziu si/sau vitamina B6, ce poate apare datorita aportului scazut de magneziu (prin alimentatie dezechilibrata, in timpul curelor de slabire), consumului de alcool, stresului, efortului fizic intens, tratamentului indelungat cu diuretice (pierderi prin urina), tulburarilor digestive (diaree, sindrom de malabsorbtie, diabet zaharat).
Adjuvant in tratamentul carentei de magneziu asociata carentei de calciu, caz in care se recomanda tratarea deficitului de magneziu inaintea celei de calciu.
Laptisorul de matca are rol nutritiv energetic si metabolic, stimulent si tonifiant, stimuleaza energia vitala, mareste vitalitatea in general, stimuleaza apetitul - in anorexie, creste si mentine integritatea morfofunctionala a organismului, favorizeaza oxigenarea tesuturilor, ajuta in procesul de crestere si dezvoltare la copii, previne procesul de imbatranire prematura, este foarte util in perioada postope ratorie si de convalescenta, in anemie, are efect regenerator pentru piele in dermatite, eczeme, psoriazis, ajuta la cresterea si regenerarea parului (caderea si incaruntirea parului) si a unghiilor (unghii moi, friabile).

Mod de administrare

Adulti: oral, cate 4-6 comprimate pe zi, repartizat in trei prize, timp de 20 zile lunar, cu repetare la 3-4 luni.

Copii intre 6-18 ani: cate 2-4 comprimate pe zi in serie de 20 zile lunar, cu repetare la 4 luni.

Atentionari si precautii

Sarcina si alaptarea

Utilizarea magneziului in timpul sarcinii se va face numai in carentele de magneziu confirmate. Experienta clinica pe un numar de sarcini suficient de mare nu a relevat efecte mutagene sau feto-toxice ale magneziului.
Datorita trecerii in laptele matern, se va evita utilizarea magneziului in timpul alaptarii.

Cum se pastreaza Apimag

Ferit de lumina, caldura si umiditate.

Informatii suplimentare

Compozitie

Produsul APIMAG contine 55-70mg magneziu/comprimat sub forma de saruri de magneziu si 350mg/comprimat amestec de polen, laptisor de matca si extract de propolis.

Ambalaj

Flacon cu 50 comprimate.

Citeste si despre:

Sindromul de disparitie a cailor biliare Hipoventilatia sau depresia respiratorie Biopsia - cum se obtine si rolul ei in oncologia moderna Lipodistrofia: diagnostic si tratament Rolul probioticelor in sanatatea gastrointestinala Evolutia aparaturii stomatologice: De la instrumente traditionale la tehnologii de ultima ora Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Supravietuirea si calitatea vietii dupa un diagnostic de cancer: aspecte psihologice si medicale Schistosomiaza: cauze, simptome, tratament Cele mai frecvente infectii parazitare Neuroborelioza, complicatie a bolii Lyme Acidoza lactica: cauze si simptome