ALMIRAL, solutie injectabila

Prospect

Publicat: 08 Decembrie 2009 | Actualizat: 08 Aprilie 2024

Ce este Almiral, solutie injectabila si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Administrarea sistemica: tratament de lunga durata in: poliartrita reumatsida, spondilita anchilopsietica, poliartrita reumatsida juvenila, sindrom reiter; artroze invalidante insotite de dureri; tratament de scurta durata in: inflamatii acute articulare si abarticulare; lombalgii, radiculite; artrita microcristalina; artrita gutoasa; dureri usoare si moderate, algii musculare si osteoarticulare; cefalee de origine vasculara; dismenoree. Administrarea topica: afectiuni inflamatorii si traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor. Edeme postoperatorii si posttraumatice. Administrarea conj.: inhibitia miozei in timpul chirurgiei cataractei; inflamatia postoperatorie dupa chirurgia cataractei si alte proceduri chirurgicale; prevenirea pre- si postoperatorie a edemului macular cistod asociat cu extractia cataractei si implantarea de cristalin artificial; afectiuni inflamatorii neinfectioase ale polului anterior al ochiului. Adjuvant in tratamentul local al inflamatiilor posttraumatice in leziuni penetrante si nepenetrante.

Mod de administrare

Medicul dumneavoastra va decide cand si cum sa va trateze cu Almiral. Almiral va fi administrat fie ca
perfuzie intravenoasa (picurare in vena), fie ca injectie intramusculara. Injectia intramusculara este de obicei administrata in fese.
Doza uzuala este:

Adulti
Una sau doua fiole (75 pana la 150 mg) in fiecare zi, timp de una sau doua zile.

Varstnici
Daca sunteti varstnic, medicul dumneavoastra va poate administra o doza care este mai mica decat doza uzuala pentru adulti.

Utilizarea la copii
Almiral nu este recomandatpentru administrare la copii. Medicul sau asistenta medicala vor pregati solutia injectabila pentru dumneavoastra. Daca ati suferit o operatie si sunteti in spital, continutul fiolei poate fi diluat si pus intr-o punga de perfuzie inainte de a va fi administrat. O asistenta medicala sau un medic va vor administra apoi solutia injectabila sau perfuzabila. in mod normal, dumneavoastra nu ar trebui sa va administrati singur(a) Almiral.Medicul va poate prescrie, de asemenea, un alt medicament care sa fie luat in acelasi timp cu Almiral, pentru a va proteja stomacul, mai ales daca ati avut in trecut probleme, sunteti in varsta, sau utilizati alte medicamente.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la diclofenac sau la alte AINS. Ulcer gastric si duodenal activ. Rectita sau rectoragii recente. Trimestrul al III-lea de sarcina si perioada de alaptare; IH sau IR grava. In administrarea topica este CI in caz de leziuni cutanate.

Atentionari

Prudenta in caz de: reactii alergice induse de acidul acetilsalicilic, de alte medicamente sau alimente; astm bronsic; afectiuni inflamatorii sau ulcerative ale tractului gastrointestinal; este necesar si tratamentul antiulceros la pacientii cu ulcer sau sangerari gastrointestinale in antecedente; afectiuni cu tendinta la retentie hidrosalina, IC; hta; discrazii sanguine; infectii; diabet zaharat; IH si IR. In cazul tratamentului prelungit este necesar controlul functiilor hepatice si renale. Prudenta in caz de interventii chirurgicale. Prudenta la varstnici si copii. Produsele topice nu trebuie aplicate pe mucoase, mai ales la nivel ocular. Produsele topice se adm. numai la adulti. Poate determina modificari usoare ale valorilor transaminazelor serice si poate creste potasemia. Prudenta la soferi si persoane cu activitati de precizie.

Interactiuni medicamentoase

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s -ar putea sa luati orice alte medicamente.Unele medicamente pot interactiona cu tratamentul dumneavoastra. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistuluidaca utilizati:
-medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat
- anticoagulante (medicamente utilizate pentru a preveni coagularea sangelui, cum ar fi warfarina)
- diuretice (medicamente utilizate pentru a creste cantitatea de urina)
- litiu (utilizat pentru a trata unele probleme psihice)
- metotrexat (un medicament utilizat pentru anumite boli inflamatorii si unele forme de cancer)
- ciclosporina si tacrolimus(utilizate pentru a trata unele boli inflamatorii si dupa transplanturi)
- trimetoprim (un medicament utilizat pentru a preveni sau a trata infectii ale tractului urinar)
- antibiotice din clasa chinolonelor (pentru infectii)
- orice alt AINSsau inhibitor COX-2(inhibitor de ciclo oxgenaza-2), de exemplu acid acetilsalicilic sau ibuprofen
- mifepristone (un medicament utilizat in intreruperea de sarcina)
- glicozide cardiace (de exemplu digoxina), utilizate pentru tratarea problemelor cardiace
- medicamente cunoscute sub numele de ISRS (inhibitori selectivi ai receptarii serotoninei), folosite pentru a trata depresia
- steroizi administrati pe cale orala (medicamente antiinflamatoare)
- medicamente utilizate pentru a trata afectiuni cardiace sau tensiunea arteriala, de exemplu beta- blocante sau inhibitori ACE.
- voriconazol (un medicament utilizat pentru tratarea infectiilor fungice)
- fenitoina (un medicament utilizat in tratamentul convulsiilor)
- colestipol / colestiramina (utilizate pentru scaderea colesterolului).

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida,
adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a utiliza acest medicament.
Desi nu au fost raportate frecvent anomalii la copiii ale caror mame au luat AINS in timpul sarcinii, nu ar trebui sa utilizati diclofenac in ultimele 3 luni de sarcina,deoarece acest lucru poate afecta circulatia sangelui la copil. Almiral poate afecta capacitatea de a ramane insarcinata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Pacientii care utilizeaza Almiral au raportat foarte rar reactii adverse precum ameteala, oboseala sau somnolenta. De asemenea au fost raportate tulburari de vedere. Daca sunteti afectat in acest fel, nu trebuie sa conduceti vehicule, sau sa folositi utilaje.

Reactii adverse posibile

Tulburari gastrointestinale: greata, varsaturi, diaree, epigastralgii, rareori ulceratii gastrointestinale, sangerari digestive; reactii locale iritative la nivelul rectului. Reactii alergice: eruptii cutanate, prurit, eritem multiform, dermatita exfoliativa, sindrom Stevens-Johnson, necroliza toxica dermica, astm bronsic, edem Quinque, soc anafilactic. Sistem nervos: cefalee, vertij, astenie, somnolenta, insomnie, anxietate, tulburari de memorie, dezorientare, stare confuziva si alte tulburari psihice, convulsii, neuropatie periferica incluzand parestezii. Tulburari de auz (tinitus, foarte rar surditate); tulburari ale senzatiei gustative. Aparat genitourinar: tulburari renale, rareori proteniurie, valori crescute ale creatininei serice, sindrom nefrotic, nefrita interstitiala, IR, oligurie, hematurie. Hematologice: leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie, anemie feripriva sau hemolitica, depresie medulara. Tulburari metabolice: hiperglicemie, glicozurie si hiperkalemie. Alte reactii: reactii de fotosensibilizare, cresterea transaminazelor serice, edem; cazuri izolate de HTA, dureri toracice, palpitatii, impotenta. In cazul administrarii topice pot aparea: Reactii locale: rar, manifestari alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat. Reactii de hipersensibilitate: dermatologice; respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronsic; generale: foarte rare reactii de tip anafilactic. Administrarea local conj. poate produce: senzatie de arsura pasagera si/sau incetosarea vederii; rar, pot aparea reactii de sensibilizare ca prurit, eritem, fotofobie.

Cum se pastreaza Almiral

A n u se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Infomatii suplimentare

Compozitie

Substana activa este diclofenacul sodic.
Fiecare fiola de 3 ml contine 75 mg diclofenac sodic.
- Celelalte componente sunt: alcool benzilic, hidroximetilsulfoxilat de sodiu, propilenglicol, metabisulfit de sodiu, hidroxid de sodiu, apa pentru preparate injectabile.

Ambalaj

Solutie injectabila 75 mg/3 ml; cutie 10 f. 3 ml.

Fabricantul

Medochemie Ltd.,
P.O. BOX 51409, CY 3505, Limassol, Cipru

Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2015

Citeste si despre:

Fentanil Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor Morfina Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti 3 din 10 femei dezvolta un nou episod de infectie urinara in 12 luni de la prima infectie. Cum poti calcula care e riscul tau de a face o noua infectie si ce poti face ca sa le previi Afla care sunt cele mai sigure metode contraceptive Care sunt afectiunile pentru care se recomanda tratament homeopat 6 solutii anti-imbatranire recomandate de dermatologi De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate