ACTOVEGIN 20% - gel

Prospect

Publicat: 07 Mai 2009 | Actualizat: 08 Aprilie 2024
Indicatii
Arsuri prin agenti termici, reactii la iradieri ale pielii si mucoaselor. Pentru tratamentul initial al ulceratiilor supurate. Premedicatia plagilor inaintea grefelor cutanate.

Doze si mod de administrare
Pentru tratamentul arsurilor termice si al reactiilor datorate iradierii gelul se aplica in strat subtire. Pentru tratamentul ulceratiilor gelul se aplica in strat gros. Stratul de gel poate fi protejat cu o compresa acoperita de un strat subtire de unguent de Actovegin 5% sau cu un tifon neadeziv pentru a evita lipirea de plaga. Pansamentul trebuie schimbat zilnic, iar in cazul plagilor supurate de cateva ori pe zi. tratamentul se va continua cu Actovegin crema 5%, iar in final se va folosi Actovegin unguent 5%.

Compozitie
1 g contine: hemoderivat deproteinizat din sange de vitel, corespunzand unei mase uscate de 8 mg, propil-para hidroxibenzoat 0,25 mg, metil - para hidroxibenzoat 1,75 mg intr-o baza neiritanta.

Actiune terapeutica
Actovegin este un extract deproteinizat din sange de vitel. Acesta imbunatateste utilizarea oxigenului si creste aportul de substante nutritive in celula. Astfel, procesele insotite de cerintele energetice mari, ca de exemplu vindecarea plagilor, sunt intensificate.

Contraindicatii
Preparatul nu trebuie folosit in caz de alergie cunoscuta la componentele lui.

Reactii adverse
In cazuri rare pacientii cu predispozitii alergice pot dezvolta reactii cutanate. La inceputul tratamentului cu Actovegin gel 20% pot aparea ocazional dureri locale datorita secretiei crescute. Aceasta nu este o indicatie de intoleranta.

Interactiuni
Pana in prezent nu se cunosc.

Efecte de dependenta
Pana in prezent nu se cunosc.

Precautii speciale
In cazul in care dupa folosire nu se atinge rezultatul scontat, se va apela imediat la sfatul medicului. A se verifica data expirarii A se pastra medicamentul departe de accesul copiilor

Conditii de pastrare
A nu se pastra la temperaturi mai mari decat temperatura camerei (25 grade Celsius).

Citeste si despre:

Sapun de corp lichid, gel de dus sau sapun solid. Care este solutia potrivita? Aloe vera: beneficii si intrebuintari Consumul de fibre si flatulenta excesiva Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Proprietatile nestiute ale plantei aloe vera Sanatatea copilului vs inceperea scolii Cum sa va feriti de germenii din salile de antrenament Cele mai bune moduri de a preveni roaderea unghiilor